[9/14 year-olds] PewDiePie 集中討論 #4 Congratulations!

998 回覆
29 Like 14 Dislike
好似要完
live玩Sekiro
ZERO
睇嚟上次條片之後就冇玩過

pews review咗香港劇透俾人打嗰條友
印度佬真係食蕉啦

Pewdiepie Airplane flew over NY

https://youtu.be/w8ZRYdR6UuQ
雖然個meme完咗
但係congratulations終於上到100M
好多人以為佢會刪 所以湧晒去睇最後一次
https://youtu.be/G5iNamnG3f0
冇諗過啲印度佬喺冇乜context既情況底下都會咁開明咁理解嗰兩首歌 甚至覺得好笑
如果無啦啦有鬼佬笑香港人 我可能都會即刻覺得反感
希望pewds會react條片啦
我都覺得奇怪
有諗過會唔會係篩淨嗰幾個
不過又佢哋又好似講過唔會咁做
Btw我仲等緊Asian Boss interview佢

YT終於認佢哋審查trending tab
pewds新嗰條片都有提到 而佢亦都好似接受左
但係本來trending字面上就係流行咁解
即使youtube係為左平衡創作者生態
甚至係避免一/幾位youtuber壟斷trending
都唔可以改變佢哋其實間接咁影響到觀眾睇片既趨勢
始終作為一個咁大既平台 都係一啲唔誠實既表現
最少我覺得咁做所謂trending根本唔係真係trending
聽完Felix話咩係比較返之前嘅片
我都係唔明
你大artist initially個view都係爆得差唔多
跟呢個邏輯係唔會上咁多
而同樣
Felix唔係條條片都上到呢個我明
但係congratulations都應該上到啦
其他地方全部上晒
係英美冇上
Rewind又係
雖然條片擺明係笑YouTube
但係客觀而言佢唔係應該會上trending咩
有錯請指正
件衫到咗啦但係勁大件
呢幾日涼,夜晚可以着下
呢個天氣啱哂
下個月會去瑞典 個時帶過去著先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞