[9/14 year-olds] PewDiePie 集中討論 #4 Congratulations!

998 回覆
29 Like 14 Dislike
係啊 仲諗緊有冇可能會講下香港
我睇佢打Minecraft仲開心過自己玩
講香港應該難啲啦
想聽佢講下9years old之母掉貓單野
佢又搞邊科
有啲就咁嘅事咩
果然大家都係睇pew news先知啲花生
我都係睇Twitter睇到少少
類似係佢直播緊嗰陣嬲嬲地一野掉走大脾上面隻貓
之後好多人話佢animal abuse 叫twitch ban佢
但大家都知twitch係唔會搞twitch thot
Btw好似連ninja都跳船去另一個直播網
應該話唔會主動了解呢啲嘢
尤其佢又唔係我睇嘅streamer
我反而覺得Ninja轉台我會更加想主動了解
Btw之後佢同Felix玩Fortnite嗰陣都有講過dlive同twitch
好靚
Ninja去咗mixer

而家咁多新直播網 好多出名streamer轉台
Twitch 又越搞越衰 之後會唔會得返啲twitch thot
大粒嘢都走
細粒嘢仲唔衝去做開荒牛?
條片開頭有琴日直播啲精華
唔使睇四個鐘
https://www.youtube.com/watch?v=OmFtUJaaLbM
又要睇兩個big brain整cobblestone generator
睇完降低我IQ都似
HMMMMmmmmm

邊位巴打
唔知大家點睇 但其實我唔太想Felix講香港
當然我都希望佢幫我地 而佢的確可以引起好多關注
但佢身份尷尬 講錯少少野啲media又會亂黎
二黎唔知佢本人點睇呢單野 畢竟係外國資訊有限 又唔係直接關佢事
同埋佢應該有同啲中資公司有合作? 好似Oppo DLive嗰啲
我寧願日日睇佢on99咁玩minecraft放心下仲好

屌 邊位巴打
你得咗啦
屌 原來有人post左 自膠
btw upvote升左三倍
好耐冇睇pewds

恭喜巴打成為香港9歲軍團general

痴線勁多upvotes
咁真係有機會講

Btw上面有唔少人負皮我 我諗大家誤會咗
個人角度 我一定希望felix幫我地發聲 比多啲西方國家嘅人知道
但站在佢嘅角度 講太多未必係好事
要知道係網上任何有關中共中國華人等等嘅都係敏感話題 多得一班玻璃心
上次Felix up咗嗰條Chinese star war都可以比人屈做辱華 好彩最後冇鬧大
仲要而家網上啲五毛咁蠢蠢欲動
唔係話驚咗佢地 只係某程度上felix冇責任要承受

點都好 睇下黎緊lwiay會點
我覺得就算講可能都係啲大路野
叫香港人stay safe咁?

不過依加咁多upvotes 留言又多人討論咩事
都多咗唔少人關注
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞