[9/14 year-olds] PewDiePie 集中討論 #4 Congratulations!

998 回覆
29 Like 14 Dislike
聽到佢講librate Hong Kong, revolution of our time有種好奇妙嘅感覺
竟然講 不過佢都冇表態
聽佢講context都知佢唔係咁清楚發生咩事
淨係知China does bad thing同埋影響到gaming community
個context連NBA同Blizzard個順序都好似調轉咗
所以佢唔表態都好正常
係nba先嘅
佢講咗咁多已經好感動
咦係咩 應該因為係NBA最近又俾ZiBron James炒翻起 以為NBA係新啲
佢subreddit都未開始有動靜
唔緊要啦
始終佢都係停留係meme嘅層面
同埋我諗好多整meme嘅人都未必好清楚
最緊要係spread到個idea
佢會唔會俾中國人屌?仲有華為
一定會俾中共ban啦
佢雖然有提香港情況同笑維尼
但主要都係踩d外國商家佬hypocrite 打左膠旗號但見錢就奶共
又無乜直接踩中共
嗚呀 終於都講下我地
應該係之前都懶理
不過而家燒到gaming community
所以先講
利申未睇
H3 podcast 都有講,佢地比較關注佢地國內嘅事多(nba/ LBJ / blizzard 等等),所以多啲玻璃心大陸哩助攻真係好事
啲memers就算唔了解詳情
都會笑鳩習近平先
呢排dankmemes間中都有
1我冇記錯好似係Hitler頭
你冇記錯
心諗點解冇人po
個標題
Bart baker 淪落到咁
佢啲恥笑聲好頂癮笑撚到我
大陸真喺玻璃心到爆炸

其實睇翻佢講香港嗰集 聽得出有spread緊自由幾重要呢個point
其實好慘 希望佢好似pewds咁講跳返出黎meme翻件事啦
佢明顯唔鍾意支那 亦都唔知自己做緊啲乜撚 但為咗生活淪落到咁
最好笑班支那仔好似乜撚都唔識 喺個記錄片度踩佢
Youtube 同支那真係痴撚線
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞