[9/14 year-olds] PewDiePie 集中討論 #4 Congratulations!

998 回覆
29 Like 14 Dislike
等啲狗真係散晒先睇
我真係極需要呢條片嚟放鬆心情
佢啲minecraft series 真係可以暫時放鬆下自己

不過今集尾段都極緊張
Btw佢係咁叫錯Sven做Joergen
頂我以為sven死咗真係喊咗
佢係咁叫錯名搞到我笑死
絲打好感性雖然我都差啲喊
嗰啲死人音樂呀
我以為真係就咁玩完
中magma block嘅bubble column理應得兩個下場
一係就到底,俾magma block整死
一係就出咗bubble column浸死
咁都冇事真係好好彩
佢記得幫佢哋補血嗰下好醒
一入到去個山洞有隻creeper嗰一瞬間我以為冇啦
應該就知嘅
不過我真係唔知唔喂嘢食會despawn
乜passive mobs會despawn㗎咩?
見到炸開咗真係以為玩完所以先喊
總之Sven冇事真係太好了
我本身見到佢幫Joergen補血嗰陣已經覺得好醒
心諗咁掂啦
點知我唔記得咗佢冇氣要上水
幾驚Joergen喺佢回緊氣嗰陣⋯⋯

Sven又係
排除萬難終於揾得返
幾驚俾Creeper炸死
因為睇comment預先知到Sven會tank damage
不過佢冇講會唔會死 好鬼驚
正諗住post
巴打都幾準時
因為我隔幾分鐘就f5一次睇下有未
開個鎯鎯咪得
我有開
但係唔知係我定係youtube問題從來都冇通知
我之前都係咁
之後發現係自己on9 setting冇開通知
但係又收到like comment呢啲通知
如果你係iOS就睇下係咪因為咁
唔該巴打
https://www.youtube.com/watch?v=p-DPZ6M6-7E
琴日整完真係有通知唔該巴打
唔使客氣
都係冇通知嘅巴絲就靠你了
Btw佢真係玩上癮
已經成為半個minecraft channel

“And the best part, it’s lava-powered.”
佢真係個大細路好cute

話說我自己玩survival都係hea玩
冇試過真係去ocean monument
同埋佢冇打到elder guardian

咁樣放cap圖加感受好似好鬼尷尬,不過純粹想同大家分享
我估佢根本唔知道有elder guardian
btw成日覺得佢好好彩咁易搵到咁多嘢
不過佢地獄行咗咁遠都未見過地獄要塞有排都合唔到終界眼(雖然應該係好事 好驚佢好快打完ender dragon就唔玩)
我以為佢中mining fatigue嗰下應該會嚇到叫出聲
佢應該冇留意嗰個effect嗰隻嘢就係elder guardian
不過佢又好彩,個world gen都唔算差
(可能係佢cut走咗好多探險嘅footage)
係個地獄差少少
都可能係因為佢唔敢喺地獄點探索啫

同埋佢又玩得唔差嗰下好嘢
贏到raid,入ocean monument又唔死
又救到Sven同Joergen II

我真心好好奇呢個series之後會點發展
佢又enjoy
feedback又極好
條條片都上gaming trending #1
冇得輸
我覺得minecraft最好玩就係一開頭咩都唔識嘅時候
每樣嘢都畀啲新奇你
我驚佢玩得耐玩熟咗會覺得悶
佢仲有大把嘢未掂到
[急! 反DQ] 香港政研會原來尋晚叫人去支持DQ書
https://lih.kg/dgLDLS

睇完pewds好去send email喇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞