2019 PGDE 討論(6)

818 回覆
3 Like 1 Dislike
突然之間收到hku chi pri full time pgde嘅offer 想問吓大家如果讀完之後去報中學嘅話係咪一啲幫助都冇 同埋如果下年搵工嘅話再進修啲乜嘢會有幫助 揀小學嘅話係咪都係睇佢嘅收生率為主 自己本身一直都想教中學所以對小學真係完全唔知😭😭😭
有冇巴打有今年PGDE收人嘅excel
Hello,巴打 想問下你最後有冇收到ou pgde offer?競爭都好似好大咁 sad
Hello,絲打 想問下ou pgde既詳細內容 因為網上比較少人討論之餘 ou website都唔係咁清楚 請問1)係distance learning定pt形式讀?last2年?2)報名係咪先到先得?睇上面d人留言話會full 請指教
Ou係distance learning ,所以唔洗成日返去上堂,一科可能一個月上一兩次係呀pt讀2年
報告好似係6月左右,先到先得
我讀個時好似有學校請你 俾你實習就得
如果冇實習機會既話,機會係咪都渺茫?謝謝答覆
可以照報
用另一個path 入
我今年就係咁岩搵到教席 就有offer
所以你最好搵d AT/老師位 因為通常呢d位都會比你實習埋
巴打你最後有冇讀?好想知易唔易讀 好驚易入難出(求分享)
讀完了
數學真係好難
要計A Maths 個類野
考試都要考
請問你讀小學定中學數?好驚添
巴打你好好彩
就係讀小學數
但係要學我講嗰啲topic
絕望今年諗住報小學數
巴打一樣情況⋯⋯你最後點揀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞