2019 PGDE 討論(6)

818 回覆
3 Like 1 Dislike
我係8月中完約所以半個暑假冇糧出的了
正常放暑假2個星期
不過其實學校假番工TA應該冇咩野做
希望大家都搵到間好學校啦
你人工差極都有11k
大把1213k既人都係只放紅日
賺少一兩千跟老師假 我肯呀
問定下年for reference
想問下三大 GPA 2.9X 唔過3
想教個科係其中一個major
DSE 個科straight 5**
會唔會有機
GPA 唔過3有啲危喎⋯⋯
straight 5**加三大喎,夠做啦

gpa又唔係2.5幾,2.9過得去啦
不過可以唔寫個hon嘅 話自己邊度grad就算
巴打咩科
下年會繼續請TA不過做SEN,有興趣留TG了解
你係主流SEN or 特校SEN?
主流
依家個問題係連interview同phy test都冇俾我,佢又知我運動唔得?
三大2.8幾,有教席同三間u嘅pgde offer
屈機喎
因為個個applicant 係online system 都會upload 哂自己啲運動方面嘅cert
如果你冇做到
人地緊係會睇左有upload 個啲先
個度都已經會cut 走一班人唔比interview
咩都冇show 比人睇就緊係唔揀
有冇英國u grad既巴絲打有offer
有野想問
Cuhk連offer多數都唔會比,想報咩科?
咩科
中文
有無人知中大pt non-teaching pri maths出咗results未
唔同科,但中中pt 應該出晒同交晒留位費好耐了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞