2019 PGDE 討論(6)

818 回覆
3 Like 1 Dislike
教到 (有中同英文小學 教埋va了讀完)
已確認好彩真係無事
睇學校架姐 so far識人讀完專修一教到低小
Pgde讀engine 14年cu grad
2nd up
Alevel 中化有B UE有C
有8年教琴經驗,而家ft教琴
求問pgde博報咩會大少少優勢?
完全唔知行情😭
自膠
係bachelor讀engine
報數學+音樂
但係我聽講
就算小學數學
但pgde個syllabus都好難?
pure 得D
入到先講
每年競爭咁大
我岩岩係uk畢業,ug accounting major, pg management major,想問下如果我冇考過dse 因為我係uk讀alevel,但係我想教bafs,我係咪應該去考下dse先再報pgde?
好!咁幾大都報咗先!博個機會都好!Thanks!!
加油!我讀完了,視藝真正白痴表示痛苦...
你可以做學歷審查 再考dse同報pgde
18-19 bafs cuhk pgde只收4個人
Good luck!
你試下中文加音樂
CU PGDE個副修係收左你之後先揀,你個情況可以報中大小學PGDE主修音樂,收左你就再declare minor 數學啦,搵工舒服d
想請問下年度係幾時報,搵唔到網上報名,但我見hku寫住11月25截止,求好心人解答
今年year 3
Kong U Bio DSE best 5: 27 Bio:5
前兩年CGPA得2.58
好撚驚因為大學成績差,連interview 都冇
利申: 下年想報 CU pgde
中文多位啲喎👀
通常十一月/十二月報 每間大學唔同

網上報名冇咁早開 九月姐
Good luck...
Sorry,冇追開post
想問咁你而家係咪已經讀緊pgde?
係呀 不過我eduhk 小學 應該幫你唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞