2019 PGDE 討論(6)

818 回覆
3 Like 1 Dislike
你收到啦?
Thanks, 另外想問邊到可以睇到收生數據?我諗住通識同中史一齊報part time teaching mode,當兩個program咁申請。
Thanks and good luck ching
幫朋友問 聽講報好難報
你係咪黎緊會有中史班比你教?識人都係做緊TA 但都冇中史PT offer 。因為佢冇中史班教
PT CU O day 喺 7月尾weekday。。。
係咪一定要去,唔想無啦啦請假
係呀,中史通識兩班,當AT咁做,不是co-teach
好難報意思係好full?
想讀pgde做econ老師 但完全唔知有咩要求
想知係咪果五間u都有得讀econ pgde
同埋有冇得trans去第二間u到讀

only gpa過三係咪唔夠人爭 最好讀埋master?

聽講如果要教高中最好要major讀過果科 但我見D中學老師通常都要教兩科或以上(一科高中一科初中)
咁報pgde既時候係咪最好報兩科

利申浸中bba econ year2
Edu都係 兩日,都係平日
係,啲course一出就爆爆地
HKU 中文中史 Major 2nd low 就grad
諗住報曬咁多間嘅中學中文加中史
想問下大家今年有咩可以做去加下分(代過課,平日有補教育中心)
DSE成績重唔重要BTW(兩科都係得5*)
開左爆哂位喇喎
econ pgde 得cuhk hku 有
痴線啊
我科必修一路都reg唔到 早幾日佢打黎叫我比咗錢先
唔知加唔加到位
聽講cu econ pgde 都係得幾個甚至2個位 所以好難入 最好報埋其他科
咁驚 咁睇o黎真係要有master底先有機會入
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞