劉鑾雄就逃犯條例修訂申請司法覆核

723 回覆
2388 Like 9 Dislike
其他地方點及香港
羅神大獲了

下年無賀歲波睇
屈乜尻
佢唔係貪
係行賄喎
澳門定罪係有公信力?

以後香港人比大陸任意定罪就拉得,對比起佢身家,佢真係需要做依啲?估唔到連登仔信大陸多過大劉
痴撚線大劉暗地裡根本是偏門生意大金主
行賄有幾撚閒呀
佢頭馬洪漢義佐治咩料呀
如果你覺得佢咁嘅級數做行賄會有證據比人拉到係你天真

新地郭XX ?
花生花生
講搵錢香港真係有錢人天堂
劉生

果然香港係商人話事 泛民講咁多野 尋日又成萬人上街都唔及一個商人直接開佢波咁實際

大dee會不嬲咁黑㗎啦
四川佬走私起家
old would 80 90年代有單安非他命原料案啦
劉仔你好似入左好多恆大喎
啲廠喺晒上面
改革開放都 40 年
咁多年有邊個商家冇行賄班支那高官
拎一半身家先有得傾
送箱 Lan 線入去就得啦。
呂博士唔係分左手咩
堅過石堅
唔想有逃犯條例,但係我又想睇佢折墮
焦土派首勝
呢次淨係話你逃税已經夠做

1. 藝人
2. 走資到港的商人, 地主,土豪
3. 出版傳媒
4. 政治人物
5. 律師
。。。
。。。
。。。
。。。
9999. 連登仔

打貿易戰要錢,呢次仲唔生劏你班友,一石二鳥

呢次真係:全港18區通通走唔到
你估商家佬係維園廢老咩 妓女都仲可以信半成 中共簽完啲嘢都可以唔算數 今日黑 聽日白 邊個信?
唔怪得話遊行有乜撚野用喇 一早算到有錢佬出手 又蠃
問題係大劉佢係歐文龍貪污案已經判左,去美國人地好難唔引渡佢。

劉鑾雄及時任南華足主羅傑承,涉嫌行賄澳門前運輸工務司長歐文龍的案件,於2014年3月14日澳門初級法院判二人罪成,各判監5年3個月。二人均沒有出席聆訊,並提出上訴。

2015年7月17日,澳門中級法院裁定二人所有上訴理由均不成立,不審理檢察院提出的上訴。根據澳門《刑事訴訟法典》,被判囚8年以下徒刑而經二審維持原判的案件,不得再向終審法院提出上訴。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞