劉鑾雄就逃犯條例修訂申請司法覆核

723 回覆
2388 Like 9 Dislike

大劉搵人殺左個大粒墨咪得
呢鋪真係要支持大劉,大劉都阻唔到,星豆市民更加阻唔到架喇!
其實如果佢對香港冇感情,佢真係冇所謂,隨時真係走得,財產已經分配好,就算唔做,身家都夠十代食。
唔好傻啦 唔係以為大劉真係認真掛?
佢頂多咪show下自己有料到,喺西環面前攞啲籌碼 佢有得走駛同你玩咁多嘢?

眾人皆5毛
以下係純法理角度討論:

大劉個狀詞好奇怪,有乜理由要駁個追溯性??
大劉依家仲係通緝犯,係現在進行式

個<逃犯條例>個原理就係唔允許之前係外國犯左法,依家被通緝既人匿埋香港,關追溯性乜事??

即係由得依家既外國逃犯繼續匿埋香港??咁鼻屎大粒墨都唔洗引渡啦
睇下大劉今次真係驚到瀨屎,唔理3721申請左JR先

大劉,法庭上行唔通架啦,郭榮鏗都講晒,條例都未立,仲係立法會既事黎,唯一既方法就係要搞掂建制派,咁就要睇下你本事去到邊啦
大劉呢鋪提無追溯力,但係咁點將個台灣謀殺犯移交台灣呀!成件事如果無追溯力根本無必要通過
咁撚有錢都要著草咪肉酸囉,咁同窮撚有咩分別?
係都搵權威醫生寫證明唔坐監得啦,真係貧窮限制你思想
一般人真係唔使驚?

一般人,先係要最驚果個,其實宜家係搞大灣區司法互通。
大劉咁,佢有錢,隨時都走得,重可以反抗下,可以拖下時間;
一般人?冇事冇幹就唔使驚,有事起黎唔好喊

黑警夾你過關公安打完一身
幹部作好罪名打完靶燒成灰
連登都未有人睇到單新聞,衰咩?
同上級幹部個寶貝仔爭囡囡,不過罪名叫運毒囉~
唔會,殺硬大劉,唔洗傾
如果比錢就解決到澳門就唔會判佢有罪啦,呢家中共想食曬,唔係要你嗰十億八億,大劉當年係澳門洗左好多錢架
大瘤今次仆街了
民主鬥士
脚你老母咩支那仔
唔係啦,誠哥一直有投資中共至2010年,果年小楷楷俾中共用一塊"已經賣左出去"嘅地屈鳩佢非法囤地,罰佢幾十個億都係小事,重要禁埋佢公司買地。誠哥冇耐就講後悔當年唔參政,之後就開始撤資撤出面。
之前689屈咗劉嗚偉捐咗十幾億去自己個仔間研究所,如果依家都係要走佬就好笑,分分鐘有嘢爆!
大劉點解唔著草算 搞咁多野

真係咁鍾意香港咩
唔好真心啦

港共立法唔係想捉大粒墨,只係北京任務,要收編香港富豪同司法系統。林鄭現時推個版本係針對整個中共國既司法互助同引渡,當中先再夾硬屈台灣係中共國一部份去達成佢講「想捉大粒墨」個效果,台灣搞到台灣政府講明唔會同香港簽依條引渡條例,所以立唔立法,J唔JR到,大粒墨都係冇事。跟本[img]成件事2015年就開始計劃[/img],2018年同整個大灣區都傾好哂,唔係柒婆班公墓員會咁神速講完轉頭就推到件文件出黎?

上面既野,大家Google一下「澳門 區域司法互助」就會見到好多蛛絲馬跡,澳門、廣州好多報紙已經由18年中開始多次談及引渡依件事,特別係澳門,提及次數更多,由特首、終審法官至中聯辦都公開發哂言。

成件事都一早計劃好哂,大粒墨,只係柒婆有日爆屎突然諗到嘅毒計。大粒墨殺人係上年2月既事,之後件事發出黎係3月既事,台灣4月就打算立法同香港司法互助,港共當時係回應台灣當局「不感興趣」,宜家又忽然正義感上身?
權力>金錢,有權自然會有錢,有錢不代表有權,共產黨黨性。
佢宜家選擇都唔多~
佢本身有英藉但英國跟本唔安全,直接引渡佢返中共都似;澳加,唔好意思,大劉個底花到,佢變硬賴昌星二號返中共打靶;美國,佢個白痴仔個立場紅到咁,人地美國佬想利用佢都信唔過佢啦;台灣,佢可能要怕白狼殺上門日本,佢入唔到藉。法、德、意?一帶一路啦

其他國家唔係紅底,就係亂,再唔係就又窮又落後。
蟻民移民之後人地就見唔到,大劉依種幾百上千億,想走有咁易?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞