劉鑾雄就逃犯條例修訂申請司法覆核

723 回覆
2388 Like 9 Dislike
釋法=
有人出錢
支那又贏!
搵班奶共支那狗搞一搞,成班內鬥

支那呢招
叫你個仆街老豆過澳門坐監啦屌你
你捐十億姐係郁你可以食百億
唔明大陸人心態

你縮就等於你認輸,大陸人係信WINNER TAKES ALL
你慌公民黨民主黨到時唔護航
專業議政到時又幫政府
同03 廿三條一樣
聯合聲明
特區政府不理香港市民及外商反對,堅持強推被稱為「送中條例」的《逃犯條例》修訂, 早年捲入澳門歐文龍貪污案、2014年被澳門法院裁定罪判囚5年3個月的富豪「大劉」劉鑾雄,今早以受影響人士身份,向高等法院提出司法覆核,直指修訂違反《基本法》及《人權法》,並賦予特首過大權力,要求法庭聲明草案不具追溯效果,亦即不能引渡在立例前犯法或被指犯法的人。根據司法機構資料顯示,法庭將於本月17日開庭作指導聆訊。
大粒墨
上次廿三條都係靠人推遲左
今次富商做到出面
偉大嘅習主席打貪,烏蠅老虎都要打!大劉呢d俾中國澳門政府判入獄,中國香港唔係唔拉呀?
所以窮人要縮
迫班有錢人擋

香港只係靠平民反共無用
飯民底果班關鍵時間會篤灰

自由黨上次擋23比中共打到散功
香港有錢人已經死撚硬
夾到香港有話事權的人得罪中共就有希望

曾蔭權當日用RESIGN 迫中共接受方案咪比人玩到通櫃
有錢人唔走就只可以反共
再睇下TELEGRAM谷班賤種香港人
平時咩撚都吹離題萬9幾公里
一有人屌單程證就成班顛左咬人OFF TOPIC

人類歷史上, 比香港人更反骨的賤種從來無出現過
一定要陰到香港人人都得罪過中共先有得玩
咁撚多樓唔租係要租黃楚標層樓,仲要份租約係比人揭發左先臨時臨急整出黎,貪曾都抵死啦
有錢佬出手
貪曾當然抵死,但唔係貪污

而係高樓價元凶
唸住快刀點知漏咗個大劉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞