劉鑾雄就逃犯條例修訂申請司法覆核

723 回覆
2388 Like 9 Dislike
新加坡~好難講,佢地本身都唔歡迎麻煩友。
抵啦, 流亡海外, 永遠不能踏足支港領土
你知啦, 超級富豪做監等好7魚ga ma
林鄭出左聲話唔理(好似係)
2019年41 日大漢漢景帝第九子漢武帝的異母兄,封中山王,諡號靖,即中山靖王劉勝第67代陸城侯劉貞,漢先主,三國時代蜀漢開國皇帝漢昭烈帝劉備的第8964代大留正式即位為 大漢香港帝國漢勁帝
去新加坡應該唔難
Child登仔真係
真係…怕你嬲

講得「即係由得依家既外國逃犯繼續匿埋香港??咁鼻屎大粒墨都唔洗引渡啦」其實已經表明完全唔清楚發生緊乜事,真係以為條例係用黎捉逃犯,引渡大粒墨,伸張正義?救命,重好意思講咩野法理咩野Child登?

真係有法律常識,就知道港共宜家咁去寫,條法例反而保護大粒墨唔會被引渡去台灣。大劉個律師去JR已經又係異常,法都未立就去JR,佢自己又唔知道?佢宜家唔係真係要JR,佢用錢發表聲明咋。

成件事跟本就已經出哂軌,離哂罩,你同我講純法理角度討論?唔見你直接指出成件事一開始兩邊講嘅同做嘅跟本係兩回事?重要自己主動踩入大粒墨啊~香港好多逃犯個政府假文宣,結果帶大家遊花園。

明唔明啊,真係怕你嬲啊~

睇下大劉今次真係驚到瀨屎,唔理3721申請左JR先

大劉,法庭上行唔通架啦,郭榮鏗都講晒,條例都未立,仲係立法會既事黎,唯一既方法就係要搞掂建制派,咁就要睇下你本事去到邊啦#hehe#

我#657下面即刻補返個#658,爬下文先啦,盲俠

你呢個reply仲精彩,一早講明係純法理討論,你就捉我其中一句黎誅心論黎估我係咪以為真係捉逃犯,依家仲係盲左,選擇性失明當睇唔到"純法理角度討論" ??Child登仔柒未?
Child登盲俠,依家快D黎誅心論估下

我呢句既背後意思又係乜啦

唯一既方法就係要搞掂建制派,咁就要睇下你本事去到邊啦#hehe#

真係笑鳩死,Child登仔果然每人都俾到笑料我娛樂

「即係由得依家既外國逃犯繼續匿埋香港??咁鼻屎大粒墨都唔洗引渡啦」 呢一句真緊接
「個<逃犯條例>個原理就係唔允許之前係外國犯左法,依家被通緝既人匿埋香港,關追溯性乜事?? 」

以下係純法理角度討論:
大劉個狀詞好奇怪,有乜理由要駁個追溯性??
大劉依家仲係通緝犯,係現在進行式
個<逃犯條例>個原理就係唔允許之前係外國犯左法,依家被通緝既人匿埋香港,關追溯性乜事?? 
即係由得依家既外國逃犯繼續匿埋香港??咁鼻屎大粒墨都唔洗引渡啦

用大粒墨繼續唔洗引渡既例子黎引展返,<逃犯條例>個原理就係唔允許之前係外國犯左法,依家被通緝既人匿埋香港,符合最初香港話要修訂<逃犯條例>既原意,個修例法理原意亦都係由鼻墨大粒墨呢單野,當然要用返佢黎做例子

你條傻鳩就話"一睇你就知唔識入面既政治含意啦"
純法理角度討論 ,盲俠,罰抄呢世野一百次先啦

明明講緊A,Child登盲俠係都要講B,仲要話:你咁天真信A??
用A既其中一句黎誅心,B:嗱,係咪呀,一睇就知你唔識B啦

Child登仔,柒夠未??
Child登盲俠,依家快D黎誅心論估下

我呢句既背後意思又係乜啦

唯一既方法就係要搞掂建制派,咁就要睇下你本事去到邊啦

真係笑鳩死,Child登仔果然每日都俾到笑料我娛樂

「即係由得依家既外國逃犯繼續匿埋香港??咁鼻屎大粒墨都唔洗引渡啦」 呢一句真緊接
「個<逃犯條例>個原理就係唔允許之前係外國犯左法,依家被通緝既人匿埋香港,關追溯性乜事?? 」

以下係純法理角度討論:
大劉個狀詞好奇怪,有乜理由要駁個追溯性??
大劉依家仲係通緝犯,係現在進行式
個<逃犯條例>個原理就係唔允許之前係外國犯左法,依家被通緝既人匿埋香港,關追溯性乜事??
即係由得依家既外國逃犯繼續匿埋香港??咁鼻屎大粒墨都唔洗引渡啦

用大粒墨繼續唔洗引渡既例子黎引展返,<逃犯條例>個原理就係唔允許之前係外國犯左法,依家被通緝既人匿埋香港,符合最初香港話要修訂<逃犯條例>既原意,個修例法理原意亦都係由鼻墨大粒墨呢單野,當然要用返佢黎做例子

你條傻鳩就話"一睇你就知唔識入面既政治含意啦"
純法理角度討論 ,盲俠,罰抄呢句野一百次先啦

明明講緊A,Child登盲俠係都要講B,仲要話:你咁天真信A??
用A既其中一句黎誅心,B:嗱,係咪呀,一睇就知你唔識B啦

Child登仔,柒夠未??
有咩事 最多咪再投資移民唔stay香港
講搵錢邊度夠香港好
完全側重商家
勞工同消費者都近乎0保障0福利
仲要低稅
推到大劉做香港國總統
搵乜都搵夠啦
就算過左 關鍵係中共決定引定不引渡大劉 。同埋中共澳門支部不引渡咪可以亦借呢張皇牌威脅大劉囉 多條有錢佬既共奴者 不錯ga 之前未過條例,中共都吹大劉不脹 大劉又可以buy time 呢幾年分好身家 準備有一日中共搞9佢 可以有兩手準備
佢拖一拖時間賣埋d樓姐
雖然香港無左法治樓價都會係咁算
中聯辦只係代理人
何況中共超必係食碗面反碗底,轉頭抄你家又點呀?
轉移資產係無用的
夾起人質再慢慢問你要

呢招大把廠佬中招

好中
其實根本都已經唔係富唔富豪嘅問題
係連小市民都可以搞
最撚簡單香港班廠佬 上得支那開廠又要俾呢樣又要俾嗰樣 但由你俾錢嗰刻已經犯咗法
第時一有咩時呢班人係咁先
老老實竇,大劉有幾多票投咗保皇同柒婆
改得到,香港即刻收皮, 商家佬第一個走佬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞