劉鑾雄就逃犯條例修訂申請司法覆核

723 回覆
2388 Like 9 Dislike
文革2.0
資本家
無產階級站起來!
修訂修例係為左堵塞法律漏洞。如果冇呢樣修訂,我地係咪要任由大劉呢種逃犯當香港係著草天堂先?咁對得住澳門既同胞咩。見到澳門人冇得伸張正義,我實在唔忍心。反對修訂既人有咩居心,將件事拉埋去政治黎睇,真係冷血!
hea打? 你咁勁打黎睇下
1)
如果大劉唔搞JR,唔好講東方星島會「天網灰灰」佢,就算反對修訂嘅蘋果同泛民都係抽兩句水就算,之後依家咁多錢轉哂去甘比度,大陸個目的又係要沒收佢「犯罪所得」,好大機會波及去佢其他老婆仔女,多得佢個白痴大仔,到時一樣冇人會去理,佢見唔少走狗嘅下場。佢搞JR,其實就係迫部份人同一陣線,佢衝出黎反對得你好難去批評佢,好難去無視佢。

2)大劉跟本唔需要再移民,佢本身已經有英國國籍,但佢去英國都唔見得安全,反而係香港成班保鏢打手圍住自己重安心;佢想移民美加係唔係有錢就得?正正大劉就係有錢都攞唔到綠卡果一種,點解?你就要了解一下大劉係唔係一個普通商人咁簡單啦~移民失敗參考一下:賴昌星。

大劉仲勁過泛民行禮如儀既反抗
其他有腦商家實支持
唔係下個到佢
但都唔知點判
佢都有今日
咁典啊,講埋都唔明
你個名,笑到我HIHI
1再睇下,大劉自己真係好少講政治野,佢大仔就多撚咀
2.佢係到時全家真移居英國賣晒香港D野。
咁唔去得加拿大澳洲都講得過連周星馳都唔得,美國應該唔難,反正一大堆黑幫人物係外地人,反正大把地方有錢就可以,星加坡都夠安全啊。
好應境
大家真係都好善忘~
我當大劉JR成功,柒婆都係提請人大釋法解決佢。

香港基本法 第九十五條
香港特別行政區可與全國其他地區的司法機關通過協商依法進行司法方面的聯繫和相互提供協助。

大劉冇可能諗唔到,
共產黨係一定要俾條約過,
所以佢自己都只係做場SHOW。
我依D窮撚都可以唔捨得香港啦 何況有錢佬
係香港就做統治者 去到第度可以任人魚肉
睇人仆街最開心
幾百億身家搞搞下都起碼拖多4-5年先立法
澳門幾時好在意過維護司法
「維護國家安全」就有
大不了就着草走佬,天大地大,有錢就可以生活,可以享樂,法律係廢嘅。
以為插個仔埋柒婆身就冇事?

等睇劉鑾雄同劉夢熊一樣被人中出即飛
從來只有依條死肥鬼屈人
冇人屈到佢
殺到埋身知驚
你竟然認真回佢
Btw 劉生 是勇者不必怕
你係咪羊富豪d打手?
個世界真係咁非黑即白就好
香港邊個有錢人完全冇犯過法?

忠忠直直,終需丐食規規矩矩,抵做老舉

特別係80~90初發跡一群,果陣上位最靠"食腦",
開機鋪賣埋丸子,開士多開埋大檔,開卡拉OK賣埋春。
照你咁講,最先要拉一定係「某生哥」同「數字叔」。
有冇記者問下佢個腎邊度黎?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞