【LIHKG】【INDIE】此時此刻,你在播放哪張專輯XXIX

1001 回覆
12 Like 4 Dislike
佢哋15年928嚟嗰陣....
從來咩地方嘅警察都係國家機器來啦
幾撚時有正義過
除暴安良維護治安 從來都係呃細路架之嘛
睇佢咁樣出埋啲on9post自殺真係笑撚左
盧sir係唔係怕個氣氛太沈重所以專登扮傻俾我地可以輕鬆下笑下
巴打識波
我係真心架
真係要廣泛推廣一下國家機器呢個概念俾所有人
老老柒柒,你由一開始就rap住咁奶,真係無問題

唔岩聽既咪唔聽囉,依家香港又唔係得你一個奶

但佢班撚樣扮哂同路人咁,依家大事大非前一野反轉豬肚屌9番班聽眾

你依家教我做人阿?我唔撚理佢係玩膠定真心

7月場show你去中聯辦/警署賣飛啦唔該
過一年咪又係大把毅進仔爭住去應徵

慶幸冇friend做狗
為份糧之嘛 讀書唔成又唔撚正經搵份工做咪去考警察

Btw 唔好侮辱啲狗啦 警察咁撚柒低賤係唔應該用狗來形容
聽返 rage against the machine ,之前聽唔入耳,而家反而聽得好爽
你啱

達明一派 - 1+4 = 14
#Alternative Rock
當時演唱會同期出嘅single
1 + 4 = 14歌詞好恐怖,編曲就…似黃耀明solo歌多過達明一派
排名不分先後左右忠奸又出新版

當然都希望達明一派隻album順利出到
出唔到代表香港正式玩完
班基督徒真心勁揪 聖誕都無唱咁耐 依幾日一唱就唱十幾個鐘 班友真係好有信念
香港係時候要有自己嘅旗幟同戰歌
https://lihkg.com/thread/1218244/page/1
希望大家可以發揮創意
最近出咗首六四歌,比電台禁

Dream Theater - Metropolis Pt. 2: Scenes from a Memory (1999)
大學識果d做晒幫辦
不過本來就唔熟, 14年已經unfrd晒
佢爭啲wasabi
[明荃之友集結]政協汪明荃女士like 蘋果反送中post !
https://lih.kg/1219272
希望一眾明荃之友支持阿蛆決定
講開又講我又真是無frd 當差
可能係走左去做嗰啲我自動過濾左
無當佢地係人
從來咩地方嘅警察都係國家機器來啦
幾撚時有正義過
除暴安良維護治安 從來都係呃細路架之嘛
過一年咪又係大把毅進仔爭住去應徵

慶幸冇friend做狗
大學識果d做晒幫辦
不過本來就唔熟, 14年已經unfrd晒
講開又講我又真是無frd 當差
可能係走左去做嗰啲我自動過濾左
無當佢地係人

話說我姑丈係做冗狗,14年同今次都無出過聲
結果係佢老婆自己身有屎覺得個個都係到屌鳩緊佢老公
無啦啦send句:我哋決定從此離開,此地不宜久留,先行閃人
然後left group
都無人話你做咩係到柒,佢老公多得佢唔少
我依家唔諗嘢嘅時候 就會聽到Sing Ali唔識串 我覺得自己都好pure好true...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞