香港係時候要有自己嘅旗幟同戰歌

436 回覆
482 Like 22 Dislike
見到出面有巴打講要有歌for示威嘅時候嚟團結同激勵大家
其實係時候整一枝真正代表到香港嘅旗幟(唔要垃圾抽氣扇)
同埋一首戰歌(今天我好撚柒)
連登咁多出色嘅改歌改圖 好希望各位巴打發揮創意
喺星期日嘅遊行可以見到真正代表到香港人嘅圖騰
最好係完全自創 咁先真正代表香港 Made in HK
推到有新香港旗幟
戰歌正呀,我成日諗有冇人可以帶個鼓去打,應該會增強士氣

注意力係有限資源,連登主頁show post數亦有限
希望LIHKG高流量時大家只覆有用post
【經驗總結】 尋日出過幾輪文宣,小弟有啲嘢想同連登嘅鍵盤戰士講
https://lihkg.com/thread/1212748/page/1
抽氣扇
大家真係認真諗下
推到有識音樂 填詞 設計嘅巴絲打入嚟
Sing hallelujah to the lord
共產黨依前都係靠唱紅歌聚人心

我地依家可以揾啲世界各地嘅流行歌曲改編

一嚟可以引起關注,二嚟可以聚人心
推推
見到個歌字已經唱左出口咁濟
sing hallelujah已經係無得輸
無限loop
就好似我哋無限抗爭咁
又簡單
又有光環
想當年雨傘首一起的撐
但設計完係咪真係即刻大量投入制作?
歌的話揀現成會比較好 作歌去到無人識唱
Sing hallelujah to the lord
614 油油行動 正式啟動

大家一齊入黎發夢,幫手推同share出去

614 油油行動 正式啟動
https://lih.kg/1217162
真 建議星期日大台播進巨s1 op1
完全符合國情
最理想當然係咁
旗只要整好大量印製其實唔難
歌嘅嘢只要作好再搵巴絲打拍片上youtube spread出去其實好易
最需要係大家嘅參與去raise up件事俾大家討論同決定

同埋其實連登個正負皮系統已經係一個好好同簡單嘅投票機制
好希望大家真係會諗下
最好係完全自創 咁先代表到我哋
明白咁短時間要整到係好難
但好希望咁多位巴絲打一齊幫手發揮創意
我記得有個作詞好撚厲害嘅巴打
挽歌之聲
歌我就真係唔太熟
但旗都叫有人整過可以參考下
http://www.passiontimes.hk/4.0/voteflag.php
雖然係熱狗不過都睇住先
講真 發夢係夏慤道初佔時 我隔黎帶埋hifi 播do you hear the people sing
都完全無人跟住唱 要幾日內作+唱+傳到街知巷聞係真係無可能
國歌
歌嘅嘢只要作好再搵巴絲打拍片上youtube spread出去其實好易
最需要係大家嘅參與去raise up件事俾大家討論同決定

同埋其實連登個正負皮系統已經係一個好好同簡單嘅投票機制
好希望大家真係會諗下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞