【LIHKG】【INDIE】此時此刻,你在播放哪張專輯XXIX

1001 回覆
12 Like 4 Dislike
你唔鐘意屌人條女咩?
我都唔識欣賞
佢哋啲歌賣搞笑ok 平時都唔會撳開去聽
睇bakerie
今晚睇但佢今年兩隻EP我都未聽過

聽過佢地d碟
成日都屌人條女 你條女係雞之之類既題材
連登仔最鐘意
spotify 改到咁好唔慣
Jamila Woods我d𡃁介紹完我聽咁我緊係搵返佢幾乎可以以新人姿態拎年度專輯既Heavn黎聽

喂 真係唔錯
少女唱少女心事但又唔會太商業
黑人講種族歧視又唔會太多口水太偏見
講屋企野家鄉野又唔會懶有情懷又做作
應該係
慣咗得佢一條佬唱啲好慘嘅內容
聽到人母性大發
遲d研究下not in kansas d 歌詞
長到好似joanna newsom d 歌咁
又name-check REM, roberta flack
小週末要係屋企寫音響鱔稿 但我腦閉塞冇心機寫

SENYAWA - SUJUD

https://sublimefrequencies.bandcamp.com/album/sujud

Avant Follk/ Experimental/ Throat Singing

如果唔係Red Dead Redemption 2 我冇可能會冇端端識依隊印尼組合
部落音樂加現代樂器組合雖然唔係咩新鮮事
但Throat Singing同Drone壓出黎既低音出奇地夾
玩東南亞音樂玩都好似Doom Metal咁就真係只此一家
體操好高水準
不嬲都係得個笑字
https://youtu.be/jj5_mNZ9Wzo

後半示範
木結他果邊好好聽

灰色軌跡,學化骨龍話齋,唱唔high, 彈果下high

但最鐘意都係早班火車

呢隻神碟15歲生日快樂
呢隻都啱啱七年cls
你竟然第一次去東京
去日本就睇多啲奇嘢棘嘢嘛
戒啦,我係成功例子啊
耳機用得慣唔慣啊
好似聽佢地啲單飛過癮啲,但而家聽聽先

one of my 2018 top 10....

https://ezrafeinberg.bandcamp.com/releases
戒啦,我係成功例子啊
耳機用得慣唔慣啊

藍芽connection嘛嘛地間唔時會斷聲, 不過d聲都幾好, 無線係方便d!

我會努力的
個個都單飛幾個project,聽極都聽唔晒

首新歌第一次聽冇咩,但係過幾日之後個腦係咁loop 好洗腦
原來bss係成班大叔老坑,真係聽唔出
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞