【LIHKG】【INDIE】此時此刻,你在播放哪張專輯XXIX

1001 回覆
12 Like 4 Dislike
我睇住live聽咗3個鐘,真係發夢都聽到
岩 仲有冰個同禾地牙蛆過五去
即系禾地既迪仁

阿蛆勁x10000000000000
https://www.youtube.com/watch?v=6Ib7g_6PywA

首歌真係好啱而家香港
可能佢唔識mute group
蛇屍鰻醜怪到。。。

農夫 - 富甲天下
#Rap #Hip Hop

農夫最垃圾嘅一隻album
擦鞋到嘔心嘅Run CMD,啲詞不知所謂嘅臭朋友
其他歌似想討好主流聽眾感覺上比之前差咗
不過有一首rap詞係正,就係無問題?
有幾句好啱依家香港人聽
「喂?到底有無問題等你一齊擘大眼睇睇!
你覺得有問題,咪覺得無所謂!」

另外最後首track係demo,玩pop punk
好可惜農夫無走過funk rock + rap嘅路線
其實幾啱佢哋
大家唔好笑
阿蛆心諗: 洗驚比人封殺
佘詩曼啱啱先係大陸紅
都係錢作的孽
覺得呢排最開心應該係黃心穎許志安
現場review?

https://www.youtube.com/watch?v=z45xGGTo3J0
E個星期心情好差, 訓唔著
點解仲有咁撚多撚屌傻閪有錢買電話無錢買耳機?死返去你老母個閪到播你啲閪歌啦廢閪
利申 和理非
重有D用漏聲耳機都係, 我明明唔想聽歌但坐隔離都逼住要戴返。

我好想搵番嚟睇但搵唔到

後日睇佢哋

Coldplay - Viva la Vida or Death and All His Friends
#Alternative rock

Coldplay X&Y之後音樂上嘅迴光反照
由同U2、Slowdive等樂隊合作嘅Brian Eno做Producer
如果當時搵Nigel Godrich
Coldplay嘅音樂轉變會係點呢

Lost
Just because I'm losing
Doesn't mean I'm lost!
Hidden Song Chinese Sleep Chant玩Shoegaze
當然唔夠前人玩得咁勁
Viva la Vida俾人告抄歌
反而Violet Hill我覺得係成隻album最正
最後The Escapist呼應番Life in Technicolor

Viva la vida打後嘅albums?
算吧啦
viva la vida 我地呢d唔識音樂既人未必覺得係抄
但果陣好多片用樂理分析都話一撚定係抄

果陣自己好中意viva la vida呢首歌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞