【LIHKG】【INDIE】此時此刻,你在播放哪張專輯XXIX

1001 回覆
12 Like 4 Dislike
有得齋睇半日?
3-6pm 一場, 8-11pm 一場.
加咗隊之前有人推過既NST & The Soul Sauce.
預售網得488揀
NST and the Soul Sauce 係東洋標準音樂杜入面嘅一班出色嘅世界音樂即興樂手,編曲好多細位好多野聽,但今年隻碟加左盤索里把聲太刺耳而且腔調單一,好影響聽感。首席韓狗都唔想去聽
可能公開賣先有?
教授 x u zhaan x 環 roy x 鎮座dopeness
https://youtu.be/MUaNz9M8fs8

288半日
咁誇張
不過我覺得creep俾人話公廁話到我開始覺得唔公廁
很久冇聽
原來 spotify冇 joana newsom d歌
除咗一樓提果幾間鋪,各位indie仔女係邊度買碟?記得以前信和地下有間好細間賣二手CD又有soundtrack又有indie,係咪搬咗定點?
係呀, 好似得apple music有
你係咪要我可以share mp3
LMF: What the fuck
巴打最近有無咩正嘢推介?
交易所?無咗啦

上Bandcamp就通常買電子版算 真係想買碟 我通常去Boomkat買 不過佢哋啲碟未必啱indie友心水 不過9成9時間都係streaming聽多 啲碟買咗唔開放公司
笑左
又有D道理
當比人話公廁多人到一個點
話人公廁者先係公廁
聽creep先係識波
yellow巴好似好憎bakerie

btw, matt force新歌正呀
https://www.youtube.com/watch?v=AMEEaABdfuE

舊年呢首都正
https://www.youtube.com/watch?v=ernLNvpGO44

佢手詞走poetic路線
beats又夠melancholic
期待佢黎緊新碟其他歌

一路食飯一路睇dvd
多數bandcamp買
用開bandcamp app唔慣對住電腦聽碟
個app 見你聽過一隻碟多過一次就提你磅水
你話遲d佢就有個心碎icon咋你型
再聽多一兩次就唔比你聽

而家我見親心碎icon而自己覺得中意, 就會買
(不過買完都係stream, 連dl mp3再擺入itunes都懶)
Wow and flutter今年九月喺大棠搞
Wow and flutter今年喺大棠搞
我就bandcamp wowhd amazon.jp 重有normanrecords
無上pitchfork一排,岩岩見到隻隻hip hop 8分以上,大部份indie有6分都要講多謝
仲有露營
game of thrones 隻OST全取三分搞到我想聽下
咁遠 露營就不了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞