依一刻war machine原本個演員有咩感想?

244 回覆
80 Like 4 Dislike
奴隸意識重撚到呢
rdj就係marvel比機會呢個死道友翻身 所以唔可以要求改約
marvel就執靠rdj救翻就唔講
衰撚過中國人做生意d恩主心態
rdj除左套甲佢什麼都不是
棍本搵邊個拍都會大紅大紫
你地呢班打工仔唔該以後尊重合約精神
以後只可以係續約既時候先可以遞信辭職
The first rule of fight club is...
唔同你個on9奴隸嘈
你慢慢玩數碼暴龍啦下
位高權重嘅level係唔再有合約精神
一嘢唔撈間公司隨時收皮
樓主算唔算抽錯水
問有咩感想都可以抽錯?
真心第一集個黑人做得好好多,有存在感,有幾幕真係好爆笑...例如tony 遲到 上飛機,佢話主角唔應該遲到,同埋要尊重唔準飲酒,結果上機同埋佢一齊癲
笑死,咁都有得嘈?
合咩約精神?合約一般都有終止條款
而且雙方同意下去以隨時簽過一份新既。
你香港打份工呀,夠講明你月薪幾多唔包加人工啦,咁係咪公司過年唔加人工俾你你都要繼續做落去呢?
合約就係當時一買一賣既雙方同意書,任可時間雙方同意就係可以改,呢啲就係合約精神
唔止淨係搞笑,佢係有戲交出嚟,帶動到劇情發展
你都幾多想像
冇錯,巴打講得好

其他人都痴痴地線
rdj叫加人工,冇叫marvel cut其他人人工加俾佢
marvel可以選擇加大套戲budget去加rdj人工,而唔係cut其他演員人工去加俾佢

陰謀論咁諗,marvel咁做分分鐘都係想其他演員屌9 rdj
鷹眼真心慘,搞到最新果集MI 都拍唔到
睇黎真係好委屈marvel
比rdj搞到唔小心蝕住錢賺左幾十個億
巴打睇黎係Marvel 高層!

如果你有睇開足球應該日日都會屌d 表現好,跟住續左約既球員

一時又合約精神,一時又違約,一時又品德。你死撐不如先揸緊你個論點先好嗎?
佢既邏輯真係睇到驚
如果佢繼續做War Machine.....

太興廣告就會係Eric Kwok 拍小肥
不斷講違約條友連合約法都未識
球員表現好都要求新合約加人工喇

再講,合約係為保障雙方權益存在
俾你係Marvel搵到隻生金雞嘅雞
真係會揀唔加人工?
就算RDJ唔提都爭住加俾長簽多幾部喇
T Howard 拍得先似個軍官
而家個個無乜軍佬味
個問題其實係咪等如,

特登比違約金去違約,道德上有無問題同算唔算尊重合約精神?
但份約一早簽左
如果冇學rdj 講數,可能而家仲拎緊3,4線既片酬
但係電影圈係咁㗎啦
套戲出色又收得,你估電影公司會唔知係邊個既功勞咩
當然,導演編劇都佔極大功勞
但係建立左口碑同有一定fan base既點都會選擇加人工比演員好過又轉人做重新嚟過掛

樓上講合約精神條友真係奴性極重
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞