依一刻war machine原本個演員有咩感想?

244 回覆
80 Like 4 Dislike
咁你就真係見識少啦
球星佢完約走都大鑊啦
使咩詐傷
一般球員簽約4年
大家滿意就約莫剩兩年多合約就開始傾
多數駁長兩到三年
舊合約就取消 新合約即刻生效
個情況都唔同
rdj同marvel既關係係
marvel本來係一間專拍唔賣座片漫畫又唔係特別好賣,就執柒既公司,跟住拍左ironman,爆到癡撚線

你打機打到隻好勁ssr角色,你都揼哂所有資源升佢一隻啦

唔係話你個例子唔恰當,只係無得比,你要有一個球員場場carry其他10個人仲幫隊波護埋級,先有可比性
柒左死撐姐
佢真係型好多
大大隻
好襯wm
有咩分別
大家友好協商
Rdj要高啲片酬 付出嘅代價係幫marvel拍多幾套
Marvel要rdj 拍多幾套 代價係俾高啲片酬俾rdj
WW雙贏
而家唔係rdj單方面無付出屈人
亦唔係marvel單方面剝削rdj
正常商業行為
上面話rdj加人工就諗起gal gadot
果陣佢未紅,演左幾部約,片酬得幾十萬咁上下
點知ww套戲紅到仆街
但佢而家拍啲電視劇幾好睇
empire佢好撚型
而家個wm其實都好路人 個角色冇咩吸引力
都係為錢而做
rdj嗰陣幾時應承有幫marvel拍多套
佢拍完im123先再傾全體加人工兼續約拍avengers
根本佢想加人工都應該喺喱刻加
唔係im2嗰陣就要求加
下?
拍完avengers先到im3喎
大撚把啦,如果球會無左佢唔得既,咪乖乖加人工續佢囉,如果個球會無左佢一樣踢得好順既,咪賣左佢拎番轉會費,惡d既球會將個球員擺入雪櫃,一場都唔俾佢出,坐到完約都有啦,係睇邊個牙力夠大

咁當日marvel的確係無左rdj唔得,咁咪乖乖加佢人工囉,而marvel的確又計得岩,加完佢人工,rdj跟住果套孭得起個票房,你要屌既係應該屌marvel點解要cut其他人人工,rdj為自己爭取權益有咩問題,你番工唔要求老闆加人工、花紅?完全focus錯曬
要講既話佢第一套戲Primal Fear已經仲搶鏡過李察基爾
Tom Hardy 拍完venom有咩感想?
你就死撐
唔該你上MBA睇下到底咩叫合約精神
契約信守精神是契約精神的核心精神,也是契約從習慣上升為精神的倫理基礎,誠實信用作為民法的“帝王條款”和“君臨全法域之基本原則”。約者內心之中存在契約守信精神,締約雙方基於守信,在訂約時不欺詐、不隱瞞真實情況、不惡意締約、履行契約時完全履行,同時盡必要的善良管理人,照顧、保管等附隨義務。

marvel同rdj簽約嗰陣訂明拍im123, 片酬幾多, 嗰陣rdj死道友一個咩都唔係
佢嫌人工低一係就唔好簽, 簽左就應該拍完im123之後先講加人工, 續約你要求加1000倍都得

而家拍到中途恃住自己主角耍無賴打死狗講價, 你告我又擺明冇錢賠
結果marvel靠鬼鼠條款cut其他人片酬搞走terrence howard
仲要同我講我有power夾到你改合約就冇問題, 冇違約, 符合合約精神

或者你夾得郁人改約真係你有料, 但係冇品就要認
唔好講到人地大公司有錢就好似欠你咁, 同啲大陸狗落嚟香港攞債一樣
巴打份約係邊到有得download嚟睇定係你係當年其中一方既律師代表
antman 肥仔 + spider man肥仔
Rdj要高啲片酬 付出嘅代價係幫marvel拍多幾套
Marvel要rdj 拍多幾套 代價係俾高啲片酬俾rdj
WW雙贏
而家唔係rdj單方面無付出屈人
亦唔係marvel單方面剝削rdj
正常商業行為

又loop翻翻去 我都費事打字 quote其他巴打算
睇黎真係好委屈marvel
比rdj搞到唔小心賺左幾十個億
唔講以為係rdj同marvel班律師係度打緊官司
再講 就算rdj跪低肯拍曬三集既contract
你估marvel做到咁仆街 rdj肯拍avenger 1 2 3 4? 肯拍spider man? 肯拍 ca3?
客串都唔撚同你做啊 咁樣無違約喇掛?
根本marvel諗過度過先加比佢 而家幾十億咁賺

再quote多句
DeGea仲有一年完約 曼聯追住DeGea叫佢簽新合約
曼聯真係無合約精神
阿 原來曼聯無問題架?
姐係資方中意幾時改約都得
勞方就唔要求得!如果唔係 你就係無合約精神!
on99
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞