依一刻war machine原本個演員有咩感想?

244 回覆
80 Like 4 Dislike
條友係咁講合約精神真係笑撚到仆街
出來做過野未

重有, 合約法唔係刑事法, 人地違約又關你老母事咩
marvel 自己都未出聲, 你就大大聲屌你違約真係笑撚到仆街

你隔離公司有條友話要加人工呀
你不如去聲討下佢啦on9仔

佢唔明呢個遊戲係點玩姐 同埋有種人就永遠跟住本書教既野黎行
rdj大咬一直都俾人屌
之前marvel俾人爆女演員人工低男演員一截
rdj一個人就佔左片酬總額嘅一半

剩係講im同im2
rdj im1收50萬美金
跟住啲報紙話佢im2要求加到1000萬美金, 仲要分2.5%票房

im1收50萬美金? 有無打少個零

冇,50萬
Chris Evans拍ca1嗰陣都係30萬美金

唔出奇
個陣放完監出黎無耐
個問題其實係咪等如,

特登比違約金去違約,道德上有無問題同算唔算尊重合約精神?

咁份合約寫明違約要俾違約金 咁我俾左咪得囉
我明你想講咩 道德層需上 如果條友本身唔尊份約 唔尊重份合約其他人同事既 佢就算俾違約金都係唔尊重
不過你既所謂道德我覺得唔適用咁解姐 如果下下有道德標準要求 資本社會唔會咁資本了
香港教育問題,個腦諗野好死咕咕。

柒左死撐姐

你就死撐
唔該你上MBA睇下到底咩叫合約精神
契約信守精神是契約精神的核心精神,也是契約從習慣上升為精神的倫理基礎,誠實信用作為民法的“帝王條款”和“君臨全法域之基本原則”。約者內心之中存在契約守信精神,締約雙方基於守信,在訂約時不欺詐、不隱瞞真實情況、不惡意締約、履行契約時完全履行,同時盡必要的善良管理人,照顧、保管等附隨義務。

marvel同rdj簽約嗰陣訂明拍im123, 片酬幾多, 嗰陣rdj死道友一個咩都唔係
佢嫌人工低一係就唔好簽, 簽左就應該拍完im123之後先講加人工, 續約你要求加1000倍都得

而家拍到中途恃住自己主角耍無賴打死狗講價, 你告我又擺明冇錢賠
結果marvel靠鬼鼠條款cut其他人片酬搞走terrence howard
仲要同我講我有power夾到你改合約就冇問題, 冇違約, 符合合約精神

或者你夾得郁人改約真係你有料, 但係冇品就要認
唔好講到人地大公司有錢就好似欠你咁, 同啲大陸狗落嚟香港攞債一樣

我明 但係我角度我只睇到rdj賭呢鋪贏得好漂亮
依一刻hulk原本個演員又有咩感想?

好彩無做on9 hulk

想像唔到Thor3如果係佢做Bruce Banner條on9仔,簡直係演藝生涯污點
真係浪撚費晒Terrence Howard
im1請佢個時就係預左佢拍im2,貪佢夠大隻carry到wm個角色
第一集又淨係做花瓶,第二集人都未拍你就搞走左人
無啦啦減人8分1人工做乜鳩

成隻鶴咁瘦骨仙

比返Terrence Howard我

CA3俾秃鷹炸到墜機以為佢死得, 睇到不知幾開心

黎左香港娛樂圈發展

Cls

黎左香港娛樂圈發展

Cls

Edward nNorton黎架大佬
搵都搵第二個黎講啦

依家啲細路係咪唔知佢乜水

Edward nNorton 佢既感想應該係幾時有套戲比佢做影帝
而唔係諗緊HULK

當初輸俾life is beautiful
不過都抵輸
對佢有印象個場戲就係A2同Tony Stark想攞起個錘仔
仲有就係Civil War比Vision辣低
歷史無如果
而家Terrance Howard 又唔係乞食,邊個知佢繼續演會同而家嘅事業差幾遠
Don Cheadle 執佢二灘又有大紅大紫
就算做落去,無自己Solo電影次次做大茄都唔係咁So
Jeremy Renner 因為鷹眼綁死啲檔期成日推戲仲成日俾人笑最廢成員
Mark Ruffalo 唔演Hulk嘅時候都係拍返文藝小制作,都唔會有得抬價

鷹眼真心慘,搞到最新果集MI 都拍唔到

留個檔期點知Avengers 3唔用佢
搞到搵左Henry Cavill頂一集
呢個真 好鍾意蟻俠個肥仔 次次出場都搞笑

唔止淨係搞笑,佢係有戲交出嚟,帶動到劇情發展

仲有Spiderman個肥仔
你係好戲/有char ge拍乜都大把片約

10年前邊個會諗到 綠魔 阿拉崗 同 蝙蝠俠爭影帝

歷史無如果
而家Terrance Howard 又唔係乞食,邊個知佢繼續演會同而家嘅事業差幾遠
Don Cheadle 執佢二灘又有大紅大紫
就算做落去,無自己Solo電影次次做大茄都唔係咁So
Jeremy Renner 因為鷹眼綁死啲檔期成日推戲仲成日俾人笑最廢成員
Mark Ruffalo 唔演Hulk嘅時候都係拍返文藝小制作,都唔會有得抬價

問題超人同套戲好格格不入...

超人係咪套套戲都果個狗屎樣

想知如果上集係鷹眼做
咁邊個會係反派
同埋鷹眼會有幾多發揮空間
好似多佢一個都係做陪襯咁
對佢有印象個場戲就係A2同Tony Stark想攞起個錘仔
仲有就係Civil War比Vision辣低

連黑豹個力架女人都入戲過佢

想像唔到Thor3如果係佢做Bruce Banner條on9仔,簡直係演藝生涯污點

佢留到係到,個劇本走向就唔會咁,
不過佢應該唔會頂得順復1,2個導演,
當然係導演眼中佢都係麻煩友,所以都係分手啦

想知如果上集係鷹眼做
咁邊個會係反派
同埋鷹眼會有幾多發揮空間
好似多佢一個都係做陪襯咁

咁講真係tom cruise 既戲入面,個個都係佢陪襯ga la, 有邊個可以搶過佢

如果冇換人宜家走向應該會唔同哂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞