[罪大滔天] Sony Xperia集中討論區(28)

1001 回覆
17 Like 5 Dislike
索尼香港每次都賺頭果批,因為有啲fans幾錢都買

其他廠已經一早開賣,我唔覺得低果少少會搶到市,所以應該照以往定價

咁有D人 咁岩個個時候附近換機 見你部7498 咁不如幫襯三叔
最大問題係佢香港甚至全球仲有幾多死忠先得架
nokia 死忠都可能多過佢
Nokia大陸機不了
依xperia 10開價應該唔會咁貴
Samsung expects to ship 60 million S10 units by the end of 2019

人地三叔旗艦閒閒地出貨都幾千萬部你估三叔真係有咁多死忠咩,三叔性價比高,銷售策略成功
佢見華為p30 一開賣,s10e係德國即時劈價去到610 euro
罪大呢D吊高來賣
你罪大旗艦一年出貨量有無1M 都成問題
日本仔唔好好反醒下自己銷售策略成功,幾多個部門幫佢都係咁
人地做野使你教
呢2年銷量差係因為xz2/Xz2p/xz3
D人等磚頭設計回歸
BCN 指出,2018 年 1~10 月期間蘋果 iPhone 於日本智慧手機市場的銷售市占率高達 50.7% 穩居首位,夏普則以 11.4% 位居第 2,Sony 市占率跌破 2 位數(10%)來到 8.9%,遭華為(銷售市占率 9.6%)超越退居到第 4 位。另外,台灣華碩以 4.9% 市占率位居第 5 位。

關於智慧手機銷售不振一事,Sony 專務 CFO 十時裕樹於 10 月 30 日舉行的財報說明會表示,「在競爭環境激化的背景下、商品魅力正持續薄弱。不過目標在 2020 年將智慧手機事業轉虧為盈,沒考慮要退出智慧手機市場。」

十時講既野係咪笑話黎
日本仔寧願買華為大陸機都唔買罪大日本機

你話D人係回等回歸磚頭Design ,,想講罪大係日本2014至2016都最少有15%,2017 連鴻海間sharp 都過埋sony
sharp 出埋堆垃圾機都食埋罪大,罪大自己好好反醒好過

罪大真係唔吊唔安樂
講笑咩有啲國家連sony都冇得賣
香港連地鐵站廣告都冇個
人地三星係咁搞大型booth試玩
3.5mm 都無,仲話主打影音
笑死人又唔係叫你support 4.4
自家個條type c to 3.5 我又唔信佢係無失真個種
買隻sony m7 耳機插落自家手機仲要失真
Sharp 同華為賣得平咋on9
咪on9喇
而家有邊個仲用3.5,個個用緊無線喇
係得d呀叔伯師奶先用有線,佢地都無要求架喇
手機真係有要求既冇粒es9218p+3.5都聽唔入耳喇
如果冇粒dac得3.5有撚用咩咪又係爛聲
人地咁多預算你又唔拎黎比?講就勁
玩耳機既人 邊會下下帶黑磚 耳擴出街
大把人用有線耳機啦
中意影相既人都唔會隨身有相機啦
老老豆豆係街聽歌咁多雜音真係唔好同我你追求音質
真係靚既耳機用3.5真心推條撚咩,推出黎又爛聲
除左帶住比人睇我用靚野呀我諗唔到其他理由
開發又冇錢賣廣告又冇錢
點同人地打
多謝十時喇
係咁搞部門內鬥+cut cost
成間sony都比人cut緊
只不過某d部門無比人cut咁多
>商品魅力正持續薄弱
係囉唔知點解呢
Xperia 1會重振
話唔定係遺作呢
改用sony出姐
Xperia 1的的確係最後一部xperia
救命
部Z5無神神自動熄左機 之後開唔返機
參考完佢個網 用強制裝置關機個方法開得返機
但係之後隔左一陣間後 又自動關左機
今次用埋強制執行2分鐘重新啟動都開唔返部機
https://support.sonymobile.com/hk/xperiaz5/faq/system-&-performance/i-cannot-power-on-my-device/
一插充電線電話就 "著紅燈之後白底黑字既sony同xperia畫面" 依兩個動作不斷loop
各位幫唔幫到手要點整?
好似je呢d專for低推力機既耳機
手機有3.5絕對冇問題
同意巴打話齋
我買完佢d耳機冇位插真係戇尻尻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞