[罪大滔天] Sony Xperia集中討論區(28)

1001 回覆
17 Like 5 Dislike
32GB ROM, 720p Mon,
應該得賓賓買得落...

過一排Xperia 10落多幾次價, L3 已經收得工
仲要mtk
XPERIA 1訂閱adobe lighting room之後支持完善RAW設置也可以調色
畫質真心不錯

https://m.weibo.cn/u/1688536511?uid=1688536511&luicode=10000011&lfid=1076031688536511&featurecode=20000320
微博應該有壓細過?
何以見得S10完勝
低光都好過佢啦
hdr 更加好
廣角變形細,不過佢話工程機無修正就算
如果係真都幾令人失望
夜拍細緻位不足
廣角鏡又變形
日拍都唔見得有乜過人之處 (雖然張相陰天鳩影)
壓縮曬都去聞相
冇野呀你?
講到明工程機你係咪唔識睇中文
我只知s10夜拍會紫邊+油畫
Hdr就肯定s10更好
無限高畫質也懶得說了,原版是60張合成,時間也挺慘,之前專門發過無限高畫質和你索認為是未來趨勢的全像素電子防抖的基本原理,被我刪了,其實都不如八老師直接說明來的快。之前說的時候其實很模糊啦比如(基於高速讀取的傳感器信號,在專用ISP裡將前後兩幀圖像對齊在AI場景計算、圖像識別和高精度運動檢測技術下,鎖定被攝物體邊緣,對機身抖動進行補償而實現的全像素電子防抖,這都是很淺顯的解釋。)據說是索尼影像用來革光學防抖的命,然而現在卻在石塚社長的要求下研發新的光學防抖,有點可笑
在索尼收購東芝後,無限高畫質的量產運用被拖了很久,2017年也就是收購之後2年我聽說正式開始接手研究了,就發出來了,結果這一拖還得是到了石塚社長手上才開始具體進程,非技術型高管是真的不適合管理技術部門,是你媽真的噁心,好在技術迭代已經開始在各部門的配合下性能更上一層樓
Sony個班財政型管理人員只會做靚條數同搞鳩工程型管理人員

個時間表笑左
相機上試作既無限高已經變左無限時間
一放快門就即刻運算出相
咁你識唔識乜野叫「如果」?
改到就衝,宜家變到同我部xzp一樣,唔改真係執咗算
爆料好似有講過廣角+長焦都係shit
部1出未呀 等緊換
向下音量鍵壞左, 重開一直loop安全模式
有無辦法出到去
聽日就4月都未公布發售日同價錢
xz2p個鏡頭幾好,好地地整個廣角鏡
(設計好左,又到鏡頭出事,真係做一半唔做一半)
個shit係講成像唔係鏡頭質素
Xz2p 雙鏡模組就貴到on9但鏡頭質素差
仲會鍍膜脫落
等死人
1舊電短命到仆街,我要10plus好過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞