[罪大滔天] Sony Xperia集中討論區(28)

1001 回覆
17 Like 5 Dislike
排線就黎壞
部機好靈異 指紋解鎖時得時唔得
試過連setting入面個指紋管理員都可以唔見咗
Reboot多幾次部機
跟住又正常返
btw我部xzp聲稱三日整好 send email問依家仲處理中
好快打柴,我個部已經用唔到
打上去屌佢啦
你用咗幾耐個指紋解鎖先有問題
我唔係用xzp,我部機都用咗三年先有呢個問題
imx400是垃圾,sony mobile為了這個東西分攤研發成本,導致萬年3gb,結果不到一年就被imx345奪走了真旗艦地位,然後imx445打唔贏imx600refresh+ois(p30),某44.8mp的曲面旗艦型號有沒有都沒大差了,反正都是用來掃碼,何況你就算造個手機用全畫幅cis,不給404用照樣發揮不出本來的實力,1inch曲面裝不下,1/1.5總裝得下吧,不說了,單純是看到菊花呼風喚雨有點...
屌都無用,TSO入面已經無曬零件,成間公司完全無Logistic planning
過保表示出去整無咁嬲,有冇人有推介
當然係自己買料整
Agree
agree
今次喺好多網站出廣告文講 21:9,加長咗緊係比人睇多少少嘢,但打直果時闊度比較窄咪又係細咗睇得辛苦咗,電影級比例都可以 j 成年
半年冇左差唔多200mAh
咩機?
SONY 在 MWC 2019 發表的旗艦新作 Xperia 1,除了大幅加強攝影表現外,配置 21:9 電影比例 4K OLED 螢幕,亦是手機賣點之一。以往品牌曾配備 4K 螢幕的智能手機 XZ2 Premium,就會在手機介面跟 App 操作時,會「降頻」以 1080p 解像度顯示,不過今次廠方就似乎打算以原生 3840 x 1644 解像度直出操作介面。

據 SONY 官方論壇管理員回應使用者提問,指 Xperia 1 手機將長時間以原生 4K 解像度,顯示圖像、操作介面及應用程式。據稱除不支援原生 4K 輸出的 App 才會以 FHD 解像顯示之外,其餘情況下手機只會以 4K 解像 21:9 比例環境下進行操作。
xz2p 而家賣緊幾錢
倒水電
好似3680
寬度一樣點解細左
係咪加返價
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞