[罪大滔天] Sony Xperia集中討論區(28)

1001 回覆
17 Like 5 Dislike
Sony唔會唔再出手的機
不過一年出一旗艦咁解
其實一早應該咁做
Btw爆料話黎緊個預算cut到連Samsung a系都不如
主要係用料,設計,工藝到大減
如果其他部門肯比野你,應該無開發必要。
只係砌埋一齊
你講就易
人地比咩你可以砌呀
你以為你而家去黃金砌機咩
Sony又唔鍾意用公版
算啦,反正都無心搞,又無人買,執柒左佢咪算
唔中意用公版係佢問題
講真一個手機design 好,用足幾年啦
iphone 咪又係咁,搞咩外型,哂鬼氣
sony 成日加垃圾落去,又加咩vibrator wfc
轉行android one,ui design 都唔洗
Xperia XZ2 Premium仲有冇地方有得賣?
大把喇
賣3890
之前係人禍
而家個技術型ceo先有心搞
之前既都係財務系出身
Sony入面有分技術型ceo同財務系ceo
財務系ceo只會見個樣野唔賺錢就cut cost/賣
個鬼佬ceo就係咁搞到sony係咁賣野
Xperia1 頭一批工程機相機照片有啦!
標準+長焦鏡
Sony新代號“偷時間的人/時間魔法師”
看樣子應該是直接用60fps VideoMode對齊堆棧RGB這種google的辦法了。
被吞噬的無限制高畫質還是吐出來了
今日睇過部L3 個外型係咁多部sony 機最正常,不過粒u 真係好撚慢
bionz x on xperia 1是算法,某bionz x LSI才是aube的馬甲

在工程機上還是限制特定條件下,不知道量產給不給,bionz x前端LSI也快要給sony mobile了
我也不是想潑冷水,為了這個無限高畫質我都被打了多少次臉了,目前1/80s的快門,就需要拍完了等待5s,日本那邊還在不斷優化,直到上市之前我都不敢確認搭載量產
姐係 Xperia 1 有機會有無限高?
冇咁快
Sony會係相機上面出左先
廣角鏡變形
廣角變形變到
三叔 華為 好佢幾多
原po解釋話工程計冇矯正
就咁睇都係等正式發佈再睇
雖然唔太掂
但已經好過部蓮蓬
已經屌打我部xz1c
如果可以搞掂廣角變形
發佈即刻狗衝
nokia 9 pureview 壓高光的確有一手
同埋raw 真係執到相

就咁睇S10都完勝以上既相
L series 不要有太多要求
l 系列整好d u 已經大把人要
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞