[罪大滔天] Sony Xperia集中討論區(28)

1001 回覆
17 Like 5 Dislike
佢個價同部s10+ 差唔多啵
相像無N9 s10+同級 或更好點收貨
下下靠信仰,罪大捱得幾耐

都唔明罪大點定價,年年定價咁高蝕到傻
寧願佢薄利多銷好過,每部機賺幾舊水咪算
好過一部賺成千,但無人買
罪大之前係比中低階機搞到蝕,高階無問題
同埋早2年個ceo要搞鳩sony mobile去cut cost所以做爛條數同d機
先唔講呢代,有時會覺得罪大電話結構工程師係咪廢
人地三叔細細部機又塞到ultrasonic fp 又有粒大cmos 前鏡sensor
罪大大大部先塞咁少野,仲要過熱(xz2 都有時有,夏天行開山就知

仲要塞埋無聊gimmick 野, vibrator 又大舊又垃圾
邊個諗出黎炒9 左條友佢好過

今次佢算好彩,配合埋21:9可以順勢整大部D
好心佢抄下三叔部s10e, cut 左長焦鏡佢,整到咁細部
佢之前D compact 真係 用料同旗艦差好多
好心佢學下三叔大方D,真係cut 少少特登整細部機
細機根本有市場, s10e 無論外國定亞洲都好受歡迎
三星有錢多人買採購新型零件
Sony一向唔會買最貴最新既
咁永遠都係一個loop
又唔肯賣得平,又點會多人買
講真,唔覺今次部Xperia 1 會大賣
一早比三叔s10 series 搶哂客仔
nokia 9 pureview 用LR 出jpg 打殘埋菊花

https://m.gsmarena.com/nokia_9_pureview-review-1916p6.php
條友真係好撚柒
係度賴呢樣賴個樣
其實係自己on99唔撚識用
想支持sony 都難, s10 系列已經賣緊街, xperia 1 連影都冇,等幾耐呀老細
5月尾
渣架
人手唔夠做野會有幾快
Sony都唔志在架喇
單係要用lr再出jpg已經輸左喇
一定會6899左右
5月尾,通常等一個月跌$1100 (e.g. S10+ 128GB $6998跌到E+得$5880),同埋通常頭1.5個月買有多一年保養,即係要等到7月頭先買
一出即買
平過當然最好
咪on9喇
Xperia 1既同級係s10+
咩錯覺令你覺得係s10
係 你真係好撚渣 相都唔識貼
考驗信仰
7198 真係靠信徒買
6598就差唔多, 到個陣Samsung s10+ 都可能平兩舊
除左主鏡cmos ,其他三粒cmos 平價貨
4k mon 可以 J下 但係三叔都QHD+ dynamic display
講真科技三叔穿loan mon , ultrasonic display 都唔少野
人地三叔又大電
考慮埋佢市佔咁低,6598差唔多
做咩姐你
4698搶市佔就差唔多
好實際既問題,如果市佔高,大把信徒,開八九千都有人買
你市佔低於1% ,根本無信徒
開低價 賺少少 搶返市佔好過

反正,罪大兩個月後咪又減價
不過直接減好過啦
有邊間公司低市佔,仲會開高價賣野
當自己Leica 定哈蘇 開咁高價無人買咪又再蝕錢
罪大手機咁失敗係有原因
你上面話得中低階蝕錢,但係我唔覺sony 高階係全球市場賣得好
至少菊花 三叔係高階市場賣得更成功
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞