[罪大滔天] Sony Xperia集中討論區(28)

1001 回覆
17 Like 5 Dislike
今次sony mobile好似對相機好有信心啵
睇片d背光hdr做得唔錯!!

補條line:https://youtu.be/S5cQKAQryak
歷時一個月 xzp終於整完
你整咩
呢兩日部xzp 唔知做咩,係咁死使用者介面 , 一解鎖就死
公佈咗行ufs2.1定3.0未
XA2 二手都要近一千蚊 wor
XZ1 都係多 500
用左幾年6s
最近轉左xperia 10, 用左幾星期
發現有幾個問題
- 個screen 太sensitive (俾耳機線hi到screen都會有反應)
-無得好似iphone咁tap一tap最頂條bar自動碌返上最上
- chrome冇得向左swipe返去上一頁
- 機頂左面粒燈成日間唔中就閃2下, 有時係有通知但有時又冇, 其實閃代表咩?
班友無插好nfc加換mon
第一個問題好似係正常
第2-4係你轉咗os唔習慣
粒燈係通知燈,有notification就會閃,叉電又會著。如果你無刪除個通知,盞燈會繼續閃
update完Firmware最好洗機,會少好多問題

間間廠都一樣
第1個問題有冇得整到咁冇sensitive
sony個mon touch個到改善左未
打傳說或食雞就知咩事……
大升先要洗
8》9咁
聽講今代有iphone級數
咁都要負評我
呢到d人係咁
不管你們承不承認,1就是xz1的後繼機,研發能力不行和設計素材的緊缺逼迫索移把最好的東西留到了明年,那個天線設計獨xz1一家
洗咩對個評分系統咁認真
居然有智障認為明年的5g產品不會變大?就拿明年的sony mobile 產品來說,本身premium就是比數字大0.3inch,拉長後變成6.8甚至7inch都是合理的,不合理的是電池容量和耳機孔,經典設計的鐘錶電源鍵回歸是一個設計亮點,有沒有燈就比較難說了,4420mah電池到了明年這個時候就會比較合理,但依然比三星電池小
其實 Xperia 1 得 6.5 吋真係細得滯
21:9
計闊度少過 XZ2 Premium,都係細
計闊度,6.5" 21:9 = 5.7" 18:9 = 5.2" 16:9
咁真係太細,拎住部 Xperia 10 Plus 覺得唔夠大,想要返以前 Z Ultra 嗰隻大細
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞