[罪大滔天] Sony Xperia集中討論區(28)

1001 回覆
17 Like 5 Dislike
愚人節搞到今日出咩都唔可信
就算佢出咗都唔知信唔信好
好似話俾SONY警告
呢批工程機應該未出得街
佢都話個相機app成像有時會暴走
邊度買xz2c好
香港冇曬行貨
Xperia 1全域4k
偽4k偽因為得6gb ram原故
期待 xperia 1 相機 加 gcam
期待六合彩好過,打死都唔信會開放GCAM

你黎搞笑?
official定modded先,仲未計Sony mobile幾時變得咁好死
之前呢條有有2張圖係睇到相機全面開放權限

爆料都一早講過會開放raw

因為係全新算法先做到(之前個垃圾算法相機部門根本完全冇拎黎修改,直接重新寫過)

今次用埋raw降躁,試相已經睇到壓縮左都唔油畫

搵到張相機權限圖
camera 2
是咪代表可以裝gCam
要睇埋佢係咪support raw
好似已經寫明會有raw檔降噪 唔知有冇得 save raw
有得用gCam直接9衝
應該流野黎
無錯
FY19全財年度--Sony開發決算在最佳情況下依然不會超過5000億日圓...
而即便是和現在移動設備領域禦三家中最弱的華為相比,仍然是垃圾。
菊花年度開發決算甚至超過了1.5萬億日圓...而Amazon這樣的後起之秀甚至做到2.5萬億日圓。
去年Sony一年開發決算僅僅是華為1/4的水準...
吉田和平井的成本-利潤導向和娛樂-技術導向讓索尼回春沒錯,但是短期收益不是拿來投入長期研發而是安撫股東,誰不愛呢。
現在St.Wall和永田町那幫人反而很滿意吉田。以為純利益不斷攀升,分紅居然幾乎占到利益80%,雖然這是破壞性分紅也多半不具有可持續性,但是,誰不喜歡短期快捷利益呢?
以上來自友人的吸煙室雜談。
平井現在慌了可能就是這個原因,誰讓吉田是這麼個人才呢,各家的研發方向明確而富有優勢。自己卻找不到增長點。甚至還在移動泥潭掙扎。

成間sony個決策都錯曬
當然啦,目前泥潭最大的伏就是操盤手是十時這個威脅,如果說平井香蕉人還有建設,咁這個馬屁精可以說是一切拖沓和內鬥的助推手了,打破一直以來的部門壁壘合併居然是為了削減可見成本,咿呀哈呀,真的是個傑作。
執柒左佢算啦
唔好ff太多
傳聞sony將開發外判比富士康, sony就淨係做核心
反而冇人講
大公司搵個會計佬上台會賺錢但係D產品就 (你睇大台...)
旗艦唔會咁做
Oem可能唔用自家設計
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞