做緊銀行前線 入黎講下福利

459 回覆
234 Like 12 Dislike
上商就真係俾狗做啦,大學生做teller得12k,仲要5點半先落閘,垃撚圾
同樓主一樣
樓主我同你一樣 17grad做teller做到好頹
但呢兩個月肯比我出去開戶口
(但title仲係teller)
又係講咩會盡快安排 但有機會係轉崗唔係計升職
人工冇加banding 冇變
如果以家send cv出去人地會以為我係廢青做teller做咁耐
以家唔湯唔水黎緊等出bonus 都唔知走唔走好
定係等上面兌現承諾R返個title返黎再做多幾個月等cv靚仔啲先走

Btw 大貓係咪3月尾出bonus?
利申中資行
有冇人解釋下ub跑卡跑戶口無佣分究竟跑黎做乜鳩?
唔係都係kpi咩? 係kpi就影響bonus
唔係2就3嫁啦
Ching都係大貓?
唔到數係咪真係會terminate咁絕?
frontline好似睇kpi 唔係睇performance + behaviour?
非專科非BBA都係出返去先
呢類科fg唔做RA有14k已經要笑
呢個post既人全部星期一同我role play
轉左邊行?Ching 係80後?
上到team head轉行個決心真係要好大 點解要轉?人工應該好和味
巴打邊區 點bargain到20k?
Teller升上去?4仔定5仔?
Boc?
88 其實決心真係好大 始終我好享受做銷售 同埋做熟左班客其實要番數好易 同埋成班同事做野好開心 到時到候會有人同你做生意 人工當時計哂total 一球左右啦 轉行真係因爲做到學唔到野 轉左去做純投資既野 同埋想搞下小生意
樓主teller wo ching
兩三年好耐架啦
但係一升就差唔多30k就少有喎 邊間?
咩post黎 要做啲咩?
一球左右都走 咁以家仲搵得多過以前?

我以前未入行就向rm發展 boc teller做起
見有啲rm冇乜數做到身子壞 聽講中銀已經唔算摔得勁 未見識過外資既世界
Ching 以前邊間 可唔可以比啲意見小弟

利申 有degree 以家十五十六繼唔繼續留係銀行界
所以仲拖住未考牌
Boc?
18 fg 16k底
17至18k/month
card team
忙到癲
咁Ching以家撈緊咩
邊間開14k咁仆街 Ching 對上份工幾k比人咁壓價法
上年開始好多間為左搶人都調高左起薪點喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞