做緊銀行前線 入黎講下福利

459 回覆
234 Like 12 Dislike
同一間石門返工
之前做老渣 佢個邊其實幾flexible 無話你要樣樣產品都叻 你叻做投資又可以狂做 叻做保險又可以剩係做保險 同埋分錢都算好 升職有數就升得好快 唔太洗論資排輩
邊區唔講啦,但唔係大數區
冇bargain 過
Teller升5仔
我5仔 csm 可能佢4仔
講起teller 之前有個同事做左大約8年中銀 唔知因咩事辭職 跟住中銀再請返佢 有成23k 痴撚線
我唸同d checker差唔遠
銀行福利咁好,點解仲有咁多工程狗
返5.5日至6日,bonus一個月左右
仲要ot,al入職7-12日
巴打好野,願意跳出comfort zone

我tg: santachow

想跟你學野
開SME戶口?
Internal transfer啦
身邊同事好多都係call center 上黎
做緊中行 18fg 考晒178
Ching可唔可以以介紹朋友refer我入去開戶口都好
好想快d升職sell客學investment既野
今年fg入cmb 已有si 178
想知其實保險個個 我要考幾號牌
兩份去揀 我揀藍綠銀行 升得快 incentive 分得好 醫療福利又好 係差過大貓
另一間我諗唔到佢有咩好
係中字紅字銀行先駛人唔洗本
呃9 teller 出做開戶
Title, 人工唔加
做啲野同普通cs差唔多
忙起上來 要你counter , cs 兩邊走
你resign就會升你架啦
Bm一定要留人
Ching咩post咩banding?
呢個真,呢行係日日夜夜都唔夠人,準備走去中信做green zone rm,仲要分到係旺區
但老細其實算幾好相處,不過有好offer都係要走下先
有無人做commercial
好多人都係grad完唔知做咩 而teller又易請所以碌左入黎 做一段時間覺得辛苦就走
如果你唔sure自己岩唔岩行銀行sales路線 即管試下囉 比一個時間自己 可能係半年-9個月入面盡力做好 唔岩就轉行 唔好拖
唔跑數唔洗留係分行
Operation都唔係做得輕鬆
真係狗也不屌 Quit左未
Exact7ly
不過跑數輕鬆少少係真既
d 傻仔teller 以為齊牌就升。。 好笑
123 太易考
178 就78 多數waive
只需要考1

呢個世代呀豬呀狗都齊牌。。
轉得 我朋友都係咁 佢交銀大堂開戶口開左一排
人工同title 同teller一樣但就跑多左野
12月果陣bonus都唔等 轉左去東亞title做大堂
18.5k可以食埋3888利是
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞