做緊銀行前線 入黎講下福利

459 回覆
234 Like 12 Dislike
收唔收19年 hksi easy pass $50比你
最高17K,一年contract,返5日,返9放6,少OT,唔使跑數

12日AL,有medical,MPF
以後唔撈銀行工 而家做緊mtr
好景? 可唔可以講多啲
唸緊轉唔轉行
可以介紹下?
我大貓跟streamline 個表拎左3個月
但其實無streamline個陣我有4個月
Top + Role model wo
做得銀行sales其實幾精神分裂 想對個客好 但又要做生意 點樣企到係中間平衡 搵到個位 你就自然做得舒服 心入面最緊要唔好覺得害個客 但又要搵到生意
唔想自爆 但mtr有好多都20kup 返shift 但準時放工 唔chur 假同bonus 都多 可以留意下招聘廣告
你覺得誠實做口碑抑或為條數不擇手段既佔大多數?
屌佢轉左streamline之後仲搵少左
一齊train嗰啲半年走曬,train人嗰個都走埋

我嗰陣半年多啲都頂唔順走,日日俾班老屎忽當狗咁撚,使人使撚到盡

仲有最撚on9係,5點半落閘先截票呀屌你老母!間嘢都算有啲規模啦,吖屌連部存款機入票機都冇部,加重曬工作量

間嘢慳到咁,仲講咩福利
後者 不過始終每個人都係中間條線浮上浮落緊 唔會有最極端 但個客死定你死 十個人講自己死 但至少有8個做出黎會寧可個客死
舊同事啵
聽講過有人sell儲蓄保 幫個客係張單度借多10萬 搞到佢蝕左幾皮
暫時覺得做綠人 你拎個心出來對人 人地真係會幫襯你
自問唔敢咁快做紅人 紅人真係要夠仆街先做得
可以咁講 姐係rm
經常都會上演既故事
其實兩者都一樣 未必真係好關紅綠事 不過保險五六年先醒 投資可能今日買聽日已經知出事
可能我做中銀 我同我同事sell 來sell去果d都係5-6年單
保證4%年息
對d追求安穩既客都冇咩壞處
而家ism好唔好pay
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞