做緊銀行前線 入黎講下福利

459 回覆
234 Like 12 Dislike
想問Background check個時係咪淨係可以等消息
Same
其實好爽,不過我間行真係靜過西,就黎轉工,係時候去其他地方做搵多啲錢
17fg做左半年counter,做左半年頂唔順走左計埋ot先得15/16k,晚晚7、8點先走又要比客屌

跟著轉左去另一間銀行做account opening,雖然都係前線但輕鬆好多,分行一落閘就準時走人,計埋incentive 大約25-27k,諗緊之後升唔升好,覺得自己唔係好岩sell保險,但轉back office又唔知有咩位岩做
中資細銀行

唔怕壓力同想搵得多一定係做slaes,多數都係開戶口/細rm位做起,同埋一開始最好入大行,之後轉其他行都易d
Ching邊間account opening?
係啦
珍惜下仲空閒既日子
Cmb如何 做緊rbwm都想轉過黎
Lm
各位
Teller做幾耐先有機會彈出去做sales?

同埋正常恒生係咩價位
Thanks
銀行background check係點
做過每份工都要打去check?
18fg 入左中資細bank做fsm
人工20k 17AL 同birthday leave
平時主要account opening
大細i同loans都要負責做
做耐左真正feel到前線既壓力
開始諗緊自己係咪唔岩跑數
但轉back office又唔知可以轉去邊
就快出 花紅
Referral Fee 會唔會分返比人?
當然分啦
2月中打黎話bg check 話四月開始返工但係對上兩個星期有補交過資料
呢加都仲未有消息洗唔洗email問he
咁大貓人工真係好低
boc又話出考核
去撚左邊
各位巴打分享下自己銀行開戶口個post起薪幾多
同埋要咩qualification(iiqe & si) ?

利申 自己boc 17k(underpay)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞