做緊銀行前線 入黎講下福利

459 回覆
234 Like 12 Dislike
唔駛揀lu , 藍綠fail左唔請我
唔會 但會有方法搞你捽你你都冇癮
teller 要做呢d野好基本 如果個老闆係chur既老闆
hsbc 而家由teller 上rm 2年算快啦 咁多級係中間要你慢慢升 同埋冇位根本就比唔到你升上去
想問下大貓既 電話理財中心好唔好做?
係度吹下水就可以啦 有咩都係度知無不言
係counter 個時望出面rm既世界 覺得佢地好勁好叻 其實做落左rm 你就知其實好多人都係七下七下 唔係想像中咁叻 所以唔好覺得好難呀自己做唔到 我個時有個下屬 入黎做rm 連005係匯豐都唔識 一樣有六七萬糧
可唔可以留個tg 有野想問
想問下咩pay
CMB? 係就相認
但係比人摔得好勁?
聽閒冇數會比人開會個陣開名屌
唔係呀師兄 你refer果個post package係點?
中銀teller返12碼係咪堅
Base都有6 7萬咁高?
我聽同事講中資個啲好似得3 4
All in 6-7 啦junior 計哂佣
其實係睇老細姐 老恆個壓力我聽番黎好似仲大
工作經驗唔多,岩岩入行既,起teller 浸下都無可厚非。
我係過來人,起依行十年,由teller 做到pb. teller 係最舒服既一份工,訓住覺都可以做到.

teller 係銀行既門面, 日日出出入入咁多客係好好磨練待客接物既機會。 做好你日日數錢清機既task 真係好簡單,訓住都做到,不過你要學下green zone product,點樣撩到客既hot button 做referral. 先係你既短期目標。

入得分行就係做sales , 唔好對sales 反感,地球上超過六成職位都係sales 黎,就算俾你創業做老闆,你覺得唔洗sale? 唔sale 就等摺埋啦。

湊客既技巧就算唔做銀行你做其他行業都會受用.

我見最多人就係怨product 差,貴。。如果有又平又正既野,就唔洗等你去sell 啦,放起direct channel /ATM 等人自動波上黎買唔好?

利申: 辭左職3個月做老闆, 而家先覺得打工係easy mode 既遊戲。
其實好多m19 Rm 都七下七下,好多靠一兩個客起家
如果想做bo 係唔係一定要teller做起?
考左hksi paper1, 黎緊會考埋iiqe1,2,3
極唔想做frontline 要對客又辛苦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞