做緊銀行前線 入黎講下福利

459 回覆
234 Like 12 Dislike
17-19k
就做夠一年
Bonus 得果接近一個月
15日al+一日
Well being pot
醫保旅保等
唔洗問了, 我dse架, 做緊
驚唔驚10年後無工開?
間間bank都諗緊點用科技cut櫃台人手
認同
7點零鐘 以前成日7點半八點先走到
做teller真係要搏升先好做 否則係哂時間 一係行operation 壓力細工時長搵盡四五皮 一係壓力大搵快錢 但幾年銷售經驗搵一球有多都未必係太難 個時我都係做左一年唔夠teller 但teller學到既野對做sales一定好有幫助
我都係大貓,之前做過保險,一入去做sub算比其他人快好多,不過衰自己懶,考極都未有si
24+1 AL 有6000蚊津貼 6仔黎講真係唔錯
今年24
Fg做緊settlement 唔洗ot 15.5k
18日
巴打 係銀行世界 職位同人工唔掛勾的
ching係咪都係經online apply跟住做aptitude test?係既話你做完aptitude test後幾耐收到通知?
18fg 返緊藍綠teller
14k底 5半開始計ot 120一個鐘
平均每個月返20日當每日o到6半走
都有16.5k左右
但問題係我分行太忙每朝要返8半收7點
利申齊iiqe 未考si 應該有得waive7,8
有冇機會可以上到其他bank既sales位
得15日假
考左好多次SI
boc csm 20k 19日al +生日假
6點左右收工
知唔知做銀行admin 人工點同咩requirement
boc back office 做到想走
文化閪,出bonus啦好嗎
同事咩division
識英普就好易入啦
絲打可唔可以講多啲 邊個dept
文化點西法
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞