做緊銀行前線 入黎講下福利

459 回覆
234 Like 12 Dislike
銀行前線唔係淨係sell保險投資,有好多其他崗位,
可以做公司/個人有抵押/無抵押貸款,開公司/個人戶口都得
每間銀行同崗位,就算每間分區分行壓抑都唔同,要睇際遇
你唔做銀行諗住做咩?有一技之長?如有又搵到食,唔建議入行
rm大不大壓力真係在乎人
你能力可以去到邊
你可以幾狠
但總有樽頸位
細rm可能2,30k底
呢啲時間target 𣎴大 分到下錢
壓力唔會太大
到你做到5,60k basic 既rm
一個月可能要你交 80mil -100mil investment turnover
壓力就會好大

但rm最大壓力都係奶compliance 或者俾西客投訴
搞你個牌
坦白講 有實力既唔洗做sales
唔建議入行

我由teller 做起到今日
做左4年幾銀行
Rm做左幾年
問心 壓力真心大
Lm
Lm
今日in上商 佢開12.5k
teller
好似中銀同hsbc大概都15-16?
fg
保安都高過佢 仲自由少壓力
呢個真 fg係咪應該in多幾間先
有無人聽日會去中銀既招聘日
我朋友係新加坡資金其中一家做SME team head,要搵人做SME banking既customer service officer,一年contract,之後可以轉perm

最好做過teller,識開公司戶口既文件,如果識少少off shore戶口就更perfect

我tg: santachow
呢樣好睇個人
我之前去in大貓佢請左我做pt teller,依家等緊background check 但今日痕生又打黎叫我in cso,
咁洗唔洗通知銀行個邊?
打擾大家一下

宜家幫一家大銀行搵緊一個customer service officer (18K X 12,唔駛跑數),中環返工,急!

要求:
- 大學學位畢業
- 1年銀行經驗(teller都可以!)
- 需要良好普通話(約80%時間需要同客戶以普通話溝通)
- 對onshore/offshore公司有少少認識
- support operation team既文件工作
- 做少少現有客戶產品既續約(唔駛跑數!)
- 負責sales support(例如KYC)

福利,人工及返工時間:
- 12日AL,medical,每月1日pay sick leave
- 18K X 12,一年contract,表現良好可以轉長工
- 9:00am-6:00pm

有興趣可以tg與我聯絡:santachow
因為contract所以先12日AL……

如果轉perm後當然唔止12日啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞