做緊銀行前線 入黎講下福利

459 回覆
234 Like 12 Dislike
band 6保險應該6000蚊喎

利申都係back office band 6
Training好開心架好似返學咁
預頭2個月都Train下又返下分行咁樣
想問training洗唔洗著哂恤衫定係求其T恤都得
簡直絕望
冇錢冇生活既工
有冇人可以介紹工比我做

18 grad 178牌有
普通T shirt就得 唔係太暴露背心短裙 冇人理
睇唔開既入黎做囉
有手有腳就請
已經做緊
身邊d姐姐同事都係咁講
做左成年半先再轉出ub 一樣有排慢慢升
不如考埋SI直接request pro
但counter真係...好惡做 唔想多留一天
有的,最近朋友SME banking果邊要請CS,唔使跑數,5天工作,都準時6點收工

有興趣巴絲打可以加我tg: santachow
其實同我同一個batch入既都升曬
有d半年幾都升左
想知做得耐嗰啲人工係幾多 幾佩服佢地做咁耐counter
我都想知 我估廿頭至廿中
坐我隔壁個姐姐做左3x年
VP, SVP係咪好高級,定係Sales黎?
Training 5點半前走得
6點收工只係高層既rationale..
另一方面可以理解做唔想你地班人落咁多OT
實際都係睇有冇客臨收工入黎做麻煩野 有冇屎要跟 去決定有冇得6點走
就畢業但係唔知做咩好,諗住做住teller先
但係睇完呢個po我熬底
比ACO高人工,假又多D
巴打 咩係6仔謝謝
Banding黎
一般新入整職band 7
Band 6就人工又高d 假唔知有冇多d
想問teller返工一般比official hour早幾耐,收工平均又遲official hour幾多?
當初未入職聽到d人做左年半仲係teller覺得應該係廢青黎 原來我自己都係
counter人手keep住唔夠 出面UB又夠人 咪成日同你講會幫我安排 當幫下手比d時間佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞