做緊銀行前線 入黎講下福利

459 回覆
234 Like 12 Dislike
做左大貓前線櫃台一年半
因為櫃台人手唔夠佢無比我升
但就加過少許人工 類似係塞住你把口留你係counter做咁啦
但出埋bonus打算走了
Teller呢個post真係最磨蝕心靈...
人手唔夠日日開門做到關門無停過
廁所全日去一兩次 一人多就要食half hour lunch
掙扎緊繼唔繼續做呢行
各位同行不如一齊比較下福利睇下有冇糟值得跳
人工base15-17
18日大假+1日birthday leave
睇panel doctor $20
4000蚊醫療津貼 包括睇中醫洗牙身體檢查之類
係咁多
Bonus幾多先
2個月多dd
我都番緊大貓back office compliance 22k 22日 4000蚊 都有 又係生日唔洗番 b仔就3個月
hsbc?
唔好做teller浪費人生啦 快手閃人
6-7年前以前做過,個時連埋OT都係15-16K,最好福利就係返4日半,不過做佐年零無做,因為升都係升做sales,又係做到隻狗咁,咁就一世
做緊銀行物管 都冇想像中咁他條
係啦
巴打fg 入定點?
我17K 計埋OT賣假有時有19-2字頭
準備黎做bt呢家background check緊
係咪真係唔好做
Boc得15日al同生日假
做一年閃人
teller係唔係都要幫手開SME account?
睇你間行人手啦 頭半年都新鮮既時間過得好快
不過就好多野記間唔時比客屌住咁學囉
聽講中資銀行幾個月就會派下錢
HSBC唔洗 櫃台還櫃台
知道交通銀行果d就要
邊會有 我地出bonus都好少昨
日日望住你地6點走不知幾羨慕
仲有邊d銀行都同交銀一樣?
Teller -> Non investment sales (account opening, mortgage, life insurance) -> Sales support -> Investment Sales
原則嚟講點都係跑數狗 跑到就分到
巴打做咗幾耐
我朋友 aml 升到上 assistant manager 都係得廿k
半年前teller 而家升到pro轉埋6仔
樓主睇下捱唔捱到啦 想當年都係冇位比我升 計埋part time做左2年幾teller
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞