近期睇返無間道,發覺真係近廿年冇港產片超越到佢

441 回覆
732 Like 20 Dislike
好鐘意傻強死之前揸車帶陳永仁走講果段對白
真係好傻
神探
劉德華最好戲都係門徒
生秋
個時老母睇蝗語版vcd 超梗耳 電視報紙又瘋狂吹奏
同好心分手一樣超討厭

戲院上3個時有去睇黎明 睇到一忽忽似翻抄一碟既致敬電影

之前Netflix 有 無1至正常睇番 覺得去到開lift個到就草草收尾 個劇本好似得一半就拍左咁 前面d角色得出場就算 無鋪落去 基本上就係試玩版咁
咁後尾變左神話就追落去2、3咁發水餅 d角色又係益番自己人

鬼佬版當年dl左落電腦但部機太渣睇唔到

但佢個時食到正 好似而+黑豹咁 個時梁朝偉仲好耐冇拍哩d戲 好似期待值推到好高 d角色又度身訂造...
你走啦
係呀我差D唔記得講
無間系列既配樂真係世界級
3首主題曲都帶動到套戲
一響起首歌,無間道既畫面就會出現
我都記得係唔知邊到講
仲有倪生一回歸就想奶共
同依家D黑社會一樣
假膠黎 block左好耐
最難得嘅係佢冇拍完一集之後回曬塘
2,3集都好正,演員又做得好
杜sir2套黑社會都好好睇
想問好耐,黃sir 跌左落樓之後,點解啲差佬會覺得關劉sir 叫人跟黃sir 事?
屌,無二果D先叫前傳
交代曬1既人物關係,最正係隱喻交代左回歸
只不過係一個惡世代既再開始
諗返其實我地都係係無間地獄入面
好似話曾志偉睇完劇本 話唔收錢都要拍?
二千年初香港電影都無乜亮點 無啦啦有套四影帝主演嘅電影上映真係好撚震撼
因為差佬覺得既然有內鬼
咁高調派人跟黃Sir實會引起對家注意
係劉Sir引起呢場騷動

好似係咁
其實哩個位幾正
第三集一步一步解開晒啲謎底嗰下好正
係個尾收得衰左少少
咁韓琛呢個角色係做得幾好既
其實好多都幾好
但拍埋去無間道真係差幾個level
下面呢幾套我覺得相差可能1-2個level 已經係最近
寒戰 門徒 掃毒 黑社會

btw 點解好睇果d全部都係警匪片咁制
無間道最正一定係第二集
呀孝
門徒佢專心一致做奸
唔同劉Sir,要做到表面正義,奸既時候表演返奸角既特質,唔係易事
好哋哋點解會出事
佢哋覺得擺明係劉sir班人俾黑幫捉到路跟縱
跟手全世界睇住黃sir同韓琛兩個勢不兩立情況
韓琛只要有機會就會殺死黃sir
所以班人會嬲劉健明
一嚟覺得佢啲人令黃sir行蹤有得俾人跟蹤
二嚟黃sir仆心仆命服務 竟然要俾個行政部班人去查
永仁不孝 永孝不仁
寒戰掃毒唔得啦
bug位奇多
仲要冇Soundtrack既輔助,極其量都係popcorn movie
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞