近期睇返無間道,發覺真係近廿年冇港產片超越到佢

441 回覆
732 Like 20 Dislike
我覺得第三集都好好睇,咁樣時空交錯都可以交代得咁好

個戲名又正:無間道之終極無間
咁係人云亦云姐,我問佢點解點睇
我暫時未搵到有警匪片可以超越到無間道
亦冇警匪片可以有佢果陣香港除
似係後者
仲有無三最後係警校門口果下單眼,嘩我屌
Youtube 有台仔定大陸仔講無間道
用左幾集 每集講成半個鐘
睇完先知之前睇戲睇到既野真係好少
套野真係完美,選角,劇本,同埋二三無啲人講到咁差
有個位我唔知係bug定乜
陳永仁個墓碑個度寫咗 父陳志財
但係佢老竇係倪坤喎
有冇巴打解答
感謝
寒戰
可能報父呢
可能係後父
報父?
但係好似話佢跟阿媽姓
無間道
暗戰
大隻佬
細個睇完全睇唔明
果陣無三評價唔係咁好
但我個人覺得係深度版既無一
不過陳道明個角色其實係把撚
淨計江湖片就係
另外殭屍都好正
角色塑造並無完全抄足Al Pacino
Al Pacino個角色係有埋悲劇英雄特點
Michael Corleon唔想做教父 但命運逼佢做
佢唔想殺哂所有對手 但要為家族殺哂對手
倪永孝由始至終都只係一個要為家族殺盡所有人 為家人犧牲嘅角色
反而係將教父三集Michael嘅重要事情融合在一起
殺四個手下係參考教父第一集殺四大家族
之後自願入警局篤爆黃sir 殺張耀揚 殺韓琛老婆係跟教父第二集由始至終嘅捉叛徒係相同
而最尾想入政界但失敗就係教父第三集嘅為家族洗白情節 投資梵蒂岡但俾人呃嘅情節
所以話 無間道2就算係抄教父
都明顯係抄得最好 同無雙一比 高下立見
樓主叫 丹麥浚龍
可能又有排傾
你無講到最重要個個point
係黃sir私下叫mary為左韓琛殺倪坤 所以先搞到mary比人殺
韓琛覺得黃Sir間接害死mary 所以唔再信佢
無間道最難得係同教父一樣,第二集都好出色,第三集一樣咁差
無間道風雲雖然金像獎好成功,但係個人覺得原著好睇好多,淨係個戲名已經好玩味,梁朝偉亦都》李安納度
唔明點解無間道係奧斯卡乜奬都冇
韓琛知道黃sir私下叫mary殺倪坤咩?
佢只知道倪坤係mary殺喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞