近期睇返無間道,發覺真係近廿年冇港產片超越到佢

441 回覆
732 Like 20 Dislike
衰鬼又逼我打J
小說有補返好多野
可以睇下
竟然漏左辣手神探?
25仔
竊聽風雲1點睇
唔記得有呢幕
其實得第一集係順
睇得出第二同第三只係第一部大賣後先夾硬寫出嚟因為第二同第三都係有啲位同第一有出入
小說只係跟住套戲補落去
當同人文咁睇啦
做到入晒戲真係好擔心佢
係官方小說?
第三集我覺得係狗尾續貂,完全係夾硬嚟
都唔係既
最尾劉Sir一野轟落下巴
會有一種「呀呢幅人物關係圖終於都完啦」既感覺
一套會令你想翻睇既電影,就係叫做好電影
因為果陣Motorola 贊助

https://hk.thenewslens.com/article/44876

《無間道》出現的2002年之所以重要,是電影贊助商Motorola推出了一款廉價普及版的4096色彩芒機(彩芒=彩色Monitor,當年發明的詞語)E360——正是《無間道》中韓森(曾志偉飾)所用的電話,當年只售 HK$1580,相當吸引。需知道,當年4096「彩芒」幾乎是行政人員機種的專利,例如Nokia 9000系列,就像磚頭般大,而且動輒萬元。

《無間道》時期正在手提電話的「鹹淡水交街」︰韓森用「彩芒」, 手下用的是黑白機(見上圖下)。
其實明明牛華做戲係有料既唔明點解d人係都要話佢做返自己

瘦身男女又做返自己
無第三集就唔會叫無間道
第三集先係重點講無間道呢三個字
啲幻覺全部證明佢只可以不斷loop落去
所以最尾轟下巴都死唔去
就係因為佢要繼續走落去 不斷受磨難
支持填海 奶吓共就話你冇料
雖然話佢攞男主角獎次次都有更好人選
但點都唔係連登仔講到好廢
好在淫蟲個名連外國人都敬佩 奧斯卡都攞埋
否則肯定有堆人會話佢得唔怕死 搵個傻都做到
屎戲既一定未輪到佢牛華都算一個好戲之人啦
我都同意劉華個結局應返套戲名,但黎明同陳道明兩個角色感覺就好突兀,特登寫兩個角色出嚟做場大龍鳳畀個好結局陳永仁咁
竊聽風雲
無間道條橋.. 之後好多年一堆戲抄襲 套套D主角無表情少對白就當演技
睇幾多次都咁好睇 好緊張
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞