近期睇返無間道,發覺真係近廿年冇港產片超越到佢

441 回覆
732 Like 20 Dislike
單身男女呢d港女戲杜sir都拍得好睇果下先勁
唔係冇乜
係完全冇玩亦冇興趣玩
乜家陣玩音響好撚common 嫁咩
係一個講電影既post 都要懶高人一等 叻叻豬
唔好忘記有韋家輝導演
咁機動部隊呢?
杜琪峰是但一套都夠做低啦下話
點解韓琛殺左梁朝偉全家
都繼續會重用梁朝偉
佢唔驚梁朝偉報仇?
通曬天啦,當時啲人都係咁講,
無二無三當年評價都係一蟹不如一蟹,
所以無二突然比人捧上天覺得好怪,
就好似harry potter電影當時大家都覺得麻麻,
突然連登又捧上天
掉個警察高層落街
仲有劉華將份資料擺係檯面比朝偉見到
香港臥底戲好耐歷史啦
有幾多個男演員無做過臥底戲
周星馳都做過啦
咁多人吹奏 但又無人答到我

其實無間道以今時今日既評分標準仲算唔算top?
https://lih.kg/989171
美版 其實好多位都唔明
D人話係講緊美國自己d黑幫史
但里安納度成套戲好撚血海深仇咁
條眉幾乎永遠剔起 都係果種太用力既演出
同埋一黎就同個心理醫生扑野
梁朝偉 前女友 只係出現左幾幕

但由佢地係街重遇講既野 到喪禮時真相大白

佢前女友望一望天 喊果幕

果種誤會同可惜 但已經冇法改變 正
無二有倪永孝同黃Sir支香檳頂住
整體還好
(抄教父抄到5-6成已經見得下人)
無三真係唔掂
故事牽強搞到演員發揮得差
完全破壞左無一的故事意思

不過聽講話無一咁收得
幕前幕後大把兄弟姐妺等住開戲開工開飯
所以點都要拍多2集搵食
班人面狗(喺又屌唔喺又屌果啲)死曬,吾再畀癡那線人搞香港就有可能

Btw 殺破狼系列都吾錯,吾系純sell武打暴力
之前好似睇過話原本無間道個劇本無導演問津
編劇一早預咗當係B-class片咁拍
無咁多粒星

好彩結果有咁多好演員配埋好劇本先出到呢套經典

(所以都應該本身無plan二、三集)

PS第二集Mary姐完全演活咗男人背後的女人
Bugs
莊導d野唔係唔好睇,但無間道同無雙我真係嫌佢故事參考其他電影得太明顯
逃學威龍先係臥底先河
我等緊寒戰3同黑社會3 幾時先開拍?
唔係bug
之前陳永仁響倪家身居要職
韓琛留住佢 係要話比倪家班黨羽聽 連陳永仁都比佢控制得貼貼服服
重有邊個敢唔服
無二講緊97前後ge轉變
依幾年多左好多共鳴
佢地三個由細識到大
Mary當初選擇左米奇 而佢同黃sir無任何私情
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞