[本地足球] 2018/19 港超聯及香港隊討論區 (70)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
唔夠人講就剩係識叫人躝, 笑死
唔夠人講就當睇唔到,成日都選擇性失明
其實佢都玩到南華會班都降埋 佢任務都完成
可能佢隨時以朱基之名回歸假扮呢一切都無發生過
打者愛也
見今季傑志低沉唔忍心落井下石
聽晚有無link
聽晚有無live
HKBB幾時燒kidchild波衫
變左癲狗

明明我係捧南
佢就話我係kidchild
為左做癲狗連大陸哩都肯認
因為佢自己先係kidchild,前季開始假膠引人反南
🇲🇾越南海北霹靂動

1🇨🇳暈震貧
2🇪🇸裂屎柯.躝盜
3🇪🇸擔泥
5🇧🇷艾里奧
6🇦🇺屎勿呼
7🇧🇷廢撚到
9🇧🇷肥鳩
13🇭🇰瘋子凱
17🇭🇰王子聰
18🇪🇸左滴
19🇨🇳枉樣
21🇭🇰燙件蚊
23🇨🇳過賤樵
24🇨🇳鞠盈智
27🇭🇰于楊
28🇭🇰井賤窿
29🇯🇵播磨浩謙
31🇭🇰羅梓駿
32🇭🇺嘩盜屍
33🇭🇰周衍丞
44🇯🇵腫穿蚯蚓
95🇯🇵陳晉一

朱基幾時得閒改哂啲名佢
原來JDT係踢過黃潛個figueroa教緊
diogo, 下體會saul個阿哥加踢過士砵亭既mauricio
真係除非班馬拉仔廢到搭沉船
仲有老棍二
#6同44
到底點解艾里奧冇比人改
我之前分析過
個個假鬼入籍都俾佢屌過
唯獨係艾里奧冇

原因真係要問返佢
Chan Yuen Ting - 牛丸

年初七,遲來的祝願各位新年進步,生日快樂。
過去的狗年,最多人跟我說的就是:「你瘦左喎,小心身體!」無可否認,責任愈大,壓力愈大 (原來大壓力係食極都唔肥架!),不過我相信每份工作都總是「有辣有唔辣」。能做自己喜愛的事,已是幸福。做主教練這個崗位,又豈能輸給壓力?又豈能懼怕被批評?又豈能逃避責任?
球隊贏波時,我總希望站邊一點,將掌聲留給一班用血汗落力表現的球員;球隊輸波時,我會遲一點入更衣室,希望批評和指責的焦點都落在我身上。

在辭職前的成績未如理想,作為主教練是責無旁貸,而壓力和接受批評也是工作的一部分。在球隊逆境時我從未想過要放棄,離開是個難過和需要很大勇氣的決定,但不是一個倉卒、衝動或逃避的決定。球會要取得成功,絕對需要全體上上下下向同一個方向前進,但我跟球會的確存在不一致的方向,努力過後卻仍未找到一條和而不同的道路。因此,我決定在菁英盃期間請辭,讓球隊在下場聯賽前有些時間處理和調整。

一星期前我的確懷著點不甘心的心情上機,但經過了毫無牽掛的旅行,放慢腳步,放鬆心情,學習放下,感恩自己上了人生寶貴的一課。東方龍獅是我工作過最有 vision 的球會,在這裡,我看到的是專業和長遠的目光;在這裡,我擁有人生難以忘懷的回憶;在這裡,我得到的比失去的多很多。我不捨,但我相信離開會令雙方都走得更高更遠。

最後,感謝球隊所有人過去的幫助,更感激球員和教練團的信任和支持,衷心及真摯地祝願東方龍獅在新一年盡快重回勝軌,低潮總會過去,雨後總是彩虹,希望大家在困難時不要放棄,咬緊牙關向聯賽冠軍進發,我會是你們的球迷和支持者。
我也不會放棄...
coaching is not just a job for me, it is my belief, my life, my professional. I will never give it up!

#coachlife #lesson #moveon #believe #greatthingstaketime #thankyoueastern #nevergiveup
1 梁興傑 [GK]
8 艾華
11 佐佐木周
13 黃俊皓
14 積施利
17 張國明
18 張憙延
19 羅斯
21 張志勇
22 胡晉銘
39 查維斯

66 張春暉 [GK]
6 麥保美
7 陳肇麒
12 蕭俊銘
15 盧錦宏
16 羅曉聰
23 雷傑名
17 李溢晉 [GK]
5 卡拉錫
7 狄卡奧
8 陸志豪
11 蘇沙
14 夏志明
18 車潤秋
20 比圖
21 叢振洪
23 劉家銘
26 陳凱柏

1 蔡子濤 [GK]
29 謝德謙 [GK]
9 高美斯
12 許宏鋒
13 陳文輝
16 溫俊
25 伍啟睿
牛丸請辭嘅原因同當年枕頭仔唔玩東方一樣
爛區折墮
快輸波收工啦
域記廢柒
鬥凱景出鳩陣
爛區有罪
良柏血管爆裂
無冠係柒
季尾頭痕
富力齊人黎潤你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞