[本地足球] 2018/19 港超聯及香港隊討論區 (70)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
阿鵬千奇唔好做傑志既龍門教練
其實麻麻,起碼鬼妹嚟講唔係我杯茶
咁就ok, 反正傑志唔會用自己青年軍
應該係指增磅bump漲自己?如果球隊無personal trainer 同健身室又真係無計喎,唯有去爭康文或者p記
傑志=港超曼城
分隊賽仲高質過個聯賽
Jack Kwok 呢?唔撐佢偶像?
我等左成晚都唔見佢屌佛山出假鬼,指洋為港
菁英盃 贏就掂!香港飛馬強攻冠忠南區

「菁英盃」周一(11日)晚在青衣運動場上演獨腳戲,由香港飛馬對陣冠忠南區。飛馬只要勝出便能晉級4強,南區則需要擊敗對手以保留出線希望。今仗對雙方來說,均不容有失,必定使出九牛二虎之力爭勝,球迷切勿錯過!(周一晚8時開賽)

香港飛馬今場贏波便能鎖定4強席位,主教練陳浩然直言:「今場波對我哋嚟講好重要,上場咁辛苦贏傑志,唔想白費努力,雖然我哋和都大機會出線,但為免夜長夢多,目標好一致,就係要贏波出線4強!」

由於隊中不少球員早前出戰賀歲盃,「陳Sir」表示球員狀態已提升到高峰。雖然祖連奴停賽,袁振昇、曾至孝、大衛拉菲爾因曾代表其他球會出戰菁英盃,今仗未能上陣。不過「陳Sir」認為球隊兵源足以應付:「有啲練波表現好嘅,好似上場入波嘅蕭俊銘咁,我都會畀佢哋喺菁英盃落場。」

冠忠南區上場憑中場卡拉錫入球,以3比2險勝理文,主教練鄭兆聰期望:「上場波兩隊都發揮得好好,我最滿意係球員冇放棄,去到最後一刻都去搶個波,造就卡拉錫入波。呢場勝利對年輕球員好重要,所以今場對飛馬都希望贏!」

「Ricky Sir」又透露,季初傷出的前鋒高美斯有望上陣:「高美斯進展幾好,不過佢之前練波過勞,令腳板有條筋發炎,依家要等輕微嘅痛楚消失,希望今場波可以用到佢。」
馬拉笑我地傑志係傻仔

班馬拉仔不嬲都係咁臭寸+ on9

只要tmr我大傑志大炒佢地,小馬拉當堂會好似烏龜咁縮返去龜殼
霹靂兩場聯賽得1分
不過我都係覺得主隊會小勝晉級
仆你個街,攪到咁撚柒緊係個別事件喇
成日都出現咁既情況成個聯賽連足總都執得啦
「大哥」補充指球隊贏得高級組銀牌後,於心理層面上幫助非常大,「季初聯賽表現不理想,反而這個冠軍刺激了團結精神,想於亞洲賽行得更遠,我們要殺入分組賽,並非求其踢一兩場便算。」
由幾時開始所有野都係個別事件?
而個別事件呢4隻字點解又可以成為擋箭牌
有乜野唔係個別事件呢我想問
傑志場亞冠外會有直播
13哥可能知
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞