[本地足球] 2018/19 港超聯及香港隊討論區 (70)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
Agree
風車愛港有承擔過kb好多
Kb一直騎牛搵馬
anyone but kb
咩一月
Wiki 唔知準唔準
羅系:KB
五系:甘
本土派:Daddy
煮食派:Ian
界票派:其他
狄恩is watching u la
Rambo 上位
細菌論 the theory of bacteria
女權派:牛丸
迷金派: please come back and die for us again
焦土派:屍土
屍土應該出山拯救大don't慌先
甘仔唔係喺印度咩
香港好食好住, 你估佢唔想黎咩
而且佢印超成績好似mama地
日日食咖哩
點解澳門台灣都得🇸🇧,香港唔得?
屍土坐正 kk再架空屍土
old news
原來賀歲盃港賀d衫全部有印對賽隊名

羅系先有心思搞呢d
係 adidas 攪,唔關羅系事
都唔係既,試下油渣搞,最低限度組隊波衫都似,上年果件澳門
求問邊度睇到我島幾時有比賽
所羅門群島其實唔勁,上年只係win我賭3球

只係上年英雄杯紐西蘭出u23 都win左我島,
我島唔敢揾勁果d
香港本地足球專區

< 羅傑承 : 明年有意繼續承辦賀歲盃
香港隊主教練 : KB是理想人選 >

通海金融賀歲盃2019隨著大年初三晚,山東魯能奪得冠軍正式完滿結束! 賽後賀歲盃策劃及統籌總監羅傑承先生接受傳媒訪問!
羅生認為今次賀歲杯比之前激烈程度大增,尤其決賽冠軍戰,兩隊認真看待,並不是友誼賽,大家都大打真軍,這是最驚喜和意想不到的,所以比賽中有火藥味令球迷看得更加投入,氣氛相當好。並對賀歲杯選手隊2日表現非常滿意,初賽互射12碼僅負鳥棲砂岩,到今場季軍戰先輸12碼然後門將張春暉救出,之後能夠馬上入波,令到球迷睇得非常投入。而對於港台歷史上首次用視像直播本港足球賽事是一大突破,香港電台廣播處署長對首次直播而場面熱鬧而非常高興,並期望港台稍後能繼續積極參與本地足球賽事播放,以及其他體育運動.

入場人數方面,羅生之前預期有一半入座率(即是兩萬人)已經能夠收支平衡,現在有超過兩萬人,感到非常滿意,有機會不用蝕本。另外被問到今次有不俗的迴響及反應,羅生表示有意明年繼續承辦,並計畫早多少時間籌備,能夠有充裕時間搵贊助,到時門票目標再進一步下調,希望能夠有更多球迷能夠入場欣賞,延續每一年賀歲盃傳統。

至於Led廣告板事件,是由於生產商技術上問題,和大球場的裝置有出入,而時間比較倉猝,國內生產商大多已休息過年,以致趕不及過年前起貨。
而對於奇雲邦特表示對香港隊主教練一職有興趣,羅生表示雖然不知道其它主教練選擇,不過認為KB是理想人選!
發功撐kb
野狗年年攪賀歲波都好

同埋攪返好隊波先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞