[本地足球] 2018/19 港超聯及香港隊討論區 (70)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
係就上季唔簽la
嫌佢廢掛
本來港超big 3 爭標
方向隊連敗炒牛丸,開始自亂陣腳
爛區輸比凱景錯失大好形勢
依家蓄力機會大增
簡直
而二月十七日東方vs 南區 big 3 之爭關𨫡了

當然大埔傑志全勝後上奪冠都有機,只係要兼顧亞洲賽就表現唔知keep唔keep到
狗志淨係識氹老細開心
入埋閘啦
仲以為尋日已經走
【千禧後新希望】U18兩小將擢升一隊

東方龍獅足球隊致力青訓發展,週四(7日)將擢升2名U18青年球員分別是黃昊曦(上圖左)、沈嘉銘(上圖右)隨一隊跟操,兩名U18小將於今季訓練及比賽期間獲得教練團以及隊友好評,因而獲得跟操機會。

兩名小將今晨展開第一課操練後都表示第一次難免有緊張的心情,但期望自己在體能、技術和態度方面有所提升。

中文名:黃昊曦
英文名:Wong Ho Hei
年齡:16 age(3 Jun 2002)
位置:中場
身高:170cm
體重:58kg
號碼:90

中文名:沈嘉銘
英文名:Shun Ka Ming
年齡:17 age(3 Feb 2001)
位置:後衛
身高:179cm
體重:69kg
號碼:80
韋拿仲係傑志隊長
佢好撚正
確實警醒下唔好輕敵

以免好似上年東方出局,明明對手未出勁外援
最新排名香港升到140,我島124,我賭183

今年世界盃外圍賽 亞洲區第一輪我賭排名低要參加,即將抽籤
我島上屆都要踢第一輪,今屆唔使
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞