[A/I] Fantasy life online [33] Level5 復活 多左好多新野

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
好唔好用?
今次呢隻同冰傭一樣整得幾靚
技能方便有請擁有既巴打實測
每場600分,打7萬分?? 好痛苦....
個飾物好似得1個
500一場, 打70000分
要140場
by 當旺巴打 (未更新前ge分析)

如果本身冇1000攻,咁50攻係好過5%全屬攻擊既
即係光傭木傭就照5%全屬攻,其他就要50攻
==========================================

有關新鍊金玉既幾點注意事項

0) 有關青鳥戒指(新happiness目玉)及新鍊金玉既 跌率
青鳥戒唔會影響新鍊金玉既跌率,抽唔到既各位朋友唔使揼春

1) 新鍊金玉係乜野黎
- 佢同神之塔拎返黎既鍊成魂有啲似。鍊成魂有分小中大共三級,而鍊金玉就有分1 2 3 4 5共五級。
- 同樣可以upgrade,魂由小去中、中去大,而玉就1去2、2去3⋯⋯
- 點upgrade? 魂就打塔會跌recipe,而玉就要打任務交換報酬(未知係限時定揭示板)

2) 鍊成魂好定鍊金玉好?
- 齋睇攻擊黎講,魂最好係5%全屬攻擊,而鍊金玉係+50攻
- 如果你角色本身有1000攻擊,咁5%全屬攻擊係同+50攻睇齊既。過1000攻就5%屬攻,唔過1000攻就+50攻。有乜野角色會過1000攻擊呢,暫時就得光傭同木傭
- 即係話,鍊金玉係俾兩類人用:一係手持非光傭木傭既人,一係就唔想慢慢屈5%全屬攻既懶人(但個前提係點拎到第5級鍊金玉,根本一啲都唔懶,可能你睇完第三點會寧願乖乖返去刷神之塔)

3) 新鍊金玉點跌?
- 一定要協力活動任先有得跌,唔使望喇,乖乖刷活動啦
- 使唔使課金?可以唔使,一日有六次免費既機會(叫fever time)俾你拎鍊金玉。
- 咁 K@DC 嗰日貼張課金圖係乜野黎咖呢?你可以課金「祈禱」,祈禱既對象當然只可能係自己。祈禱有乜野好處呢? 有病醫病無病強身 fevertime就提高出勁箱既機會率,非fevertime就令到有機會出箱。
- 會唔會直跌第5級?有乜野四月一號先問⋯⋯
- 有關fever time究竟係「一日六次」定係「一日有六節時間」?有乜野四月一號再問
武器技幾勁
等緊夜晚放工之後睇片
by 當旺巴打 (未更新前ge分析)

如果本身冇1000攻,咁50攻係好過5%全屬攻擊既
...

?! 旺巴幾時有出過呢個分析 未睇過
whatsapp group
he lazy to post here
fever = 新一輪每日抽心心咁ge野
每日用黎抽下lo
非常感謝!!!!!麻煩要貼多D上黎
等睇4月1號更新後GE真分析
無新角色
放武器技
30-40秒打完
”你無法加入此群組...”
入game 5分鐘
真分析?

1) 如果你手機係跟香港時間,唔好信個fever顯示。佢主畫面個fever係跟日本時間 (真fever),入到去活動睇重有幾多分鐘係跟你部機 (假fever)。總之記住係逢3、7、11點fever就得

2) 唔好課金去搏勁箱,去到V先加50攻,但平時神之塔既魂全屬攻+5%都大約加40攻 (以你角色有800攻黎計),根本唔值。
點解我咁講呢?
一粒V要120粒I黎整,於是換算返IV值60點、III值20點、II值5點,I值1點
我喺non-fever time試左24次,出左19個勁箱,5個廢箱
19個出左II II II IV
5個出左I
總共累計76點
即係兌換起上黎,你要240石先有76粒I級石。好彩起上黎就出粒IV,唔好彩起上黎240石係講緊半粒V石都整唔到,咁即係焗鳩大家fever time玩下抽獎就算。唔通我倒一堆石真係為左啲經驗珠咩

結論:每日三鋪 (7.5小時回晒) 倒晒全力祈禱,有就有冇就冇,唔好強求
以上係日本時間

相對香港時間 3, 7, 11點 (am/pm)

根據旺巴分析
d箱ge獎無乜特別
得閒先會打幾下, 唔得閒就由得佢
想問下咩係3,5,7點
係每日 早/晚 3, 7, 11點
有一小時ge fever箱機率上升時段
唔用祈禱都有30%機會多個箱
用30祈禱就100%出最正ge箱(平時用只得90%) [不過我全部中exp珠]
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞