Biohazard 2 Remake (暴君率眾妖害人) 集中討論區 10

1001 回覆
24 Like 0 Dislike
玩耐咗就會覺得好白痴 不停同佢兜圈
會變咗唔係驚佢 而係覺得佢好煩
而家對住佢仲係有不安感
成個痴漢咁跟住哂
有時開門就見到佢 即刻打我一下
嚇撚到
唔係玩家MOD
係用Cheat Engine改記憶體位址
load返game入面其他人物model
我啱啱試咗,真係呢個Chris嚟

有興趣研究改game嘅個cheat table係呢度
http://fearlessrevolution.com/viewtopic.php?t=8539
bh7果陣大家都不願面對,傳係hunk來
其實隻game有Chris嘅model,喺出game之前已經有講到,但係依家啲人係利用嗰model 嚟做mod,所以到底係官方定唔係
Yes. 係似新蘿拉
係官方,有可能係之後嘅DLC
或者會用嚟交代劇情
暫時我試過隻人嘅物理怪怪哋
胸前啲閃光彈同螢光棒
唔會跟住個身轉
有次想拎住支密林狂射佢,唔知做乜大技嗰下射極都唔停
要打心口㗎
話亂射嘅人純粹係好彩射中
如果你射唔中就GG
有瞄嘅,可能第一次以為密林好好打,點射佢應該都會停
想問下G幼體同G1係咪兩隻唔同既野?以前玩過,不過冇睇故事
跟本就兩個人嚟,我不能接受
淨係圖書館都兜佢十個8個圈 ,煩膠黎,一周目開始已經係咁
G病毒係好似異形咁繁殖
要入侵人體,係人體生個BB出嚟
G幼體就係啱啱爆出嚟嘅BB
而G1係以前舊版對BOSS嘅稱呼
因為呢個BOSS會進化
所以佢有由G1到G5嘅形態

G1係指William Birkin第一次突變
只係局限於右手

G2係指由G1再進化
G病毒開始取代William嘅人類意識
並且長出一個新嘅怪物頭
而William個人頭就移咗去左邊

G3時期開始,已經睇唔到William個人頭
直接用閃光彈啦
舊牌係個泵房跌條屎落黎,變大再爬下爬下,冇乜研究佢係邊度整出黎
或者應該話
隻game嘅運作係你每次入game、轉場景、換衫
就會重新load過個人物模型
而呢個所謂嘅mod,其實就係修改加載過程嘅代碼
令到原本由load Leon嘅model變成load咗Chris
個model本身係官方,亦係跟埋係隻game度
只係官方冇提供呢種變換角色嘅方法

因為3D模型除咗人物model之外
仲要有動作嘅骨架(skeleton)
而我測試過,基本上係得三種skeleton
男主、女主、sherry
所以無論轉邊個model,隻game都會用返男主個skeleton
如果你玩Claire就會用返女主skeleton
而家個設定確定咗係人體寄生
再係個肚成隻幼體爆出嚟
其實睇你地講標準同硬派,真係感覺好奇怪咁
搏下上位啫
隻game入面真係咁譯
佢唔譯硬核已經好好
拎完hardcore s+真係要休息翻幾日
其實舊版都有chris

細路用女主嘅skeleton就會變咗身高同條頸有問題

男人用女主嘅skeleton個持槍動作會好怪
如果純粹致敬或跟足舊作
佢唔用BH5、6嘅Chris就真係太失敗
btw,我仲未搵到Rebecca張淫相
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞