IT討論區(56) I巴條數何時了

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
agent講乜都唔好信
我話只考慮港島區返工
咁佢話間公司係灣仔
臨見工前1日同你講間野搬左去長沙環
邊間agent 咁仆街
因你而搬
條友叫day Choi
Day 好特別英文名
樓上巴打唔一定要將ts同angular捆綁
我用開C# .net
typescript syntax同C#好類近(因為都係Microsoft + 由turbo pascal果位大佬操刀syntax)
結果typescript 比我拎左去寫後端node js

有講過ts一定要angular咩
typescript社群比以前大多好多
你甚至可以typescript + react 冇人阻到你
opensource community 注定左即使"水火不容"
typescript 亦會相容react來吸人用
react 亦會相容typescript來想人轉會

講返typescript本身
我唔多鐘意用class 要DI先用class
其餘可以寫到js咁既樣而大部分codebase保持type hints
仲有如果只用typescript去玩es6都冇人阻到你
垃圾公司
著來做乜
咪又係毒係office
又唔洗見客
Typescript很好, 同時也是Angular的底
關於Angular既大部份online resource都會係用Typescript寫
而令Angular同.Net/J2EE更親切的地方是DI framework
還有Angular 2+其實是MVVM architecture
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞