IT討論區(56) I巴條數何時了

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
垃圾agent交唔到人咪繼續登囉
好詩好詩
壓價不分大中小公司
壓價同test冇直接關係
真心唔怕test,最好有test做
d題目仲可以幫你了解對家底牌
通常有 test 做嘅公司係現場 test 定玩交功課?

好似小弟𠵱啲 Google 狗交功課通常都過到關,但要我現場做就冇咁順
互相摸底牌遊戲
個人覺得問 algorithm 摸唔到啲咩

刷 Leetcode 勁唔等於實戰勁

只要有時間就可以將自己訓練成為刷(認)題高手,但可以連好簡單嘅 system 都起唔到
leet 都有好多system design題
一直唔明現場計時做test 既意義係乜
個人黎講,靚code 要時間磨出黎

利申:地底泥,寫code 寫到屎咁樣
下星期四2月14毒撚節
又係IT部照舊0人請假記錄
計得時做 test 嗰啲公司都係垃圾

假設係難 / 複雜嘅題目:
能夠喺限時之內答到你,即係本身刷過題囉,再唔係梗係 Google 過

假設係易嘅題目:
你想 test 條友啲咩?Test 佢有冇讀過 CS?
02-14 如常開市打坐炒股揼曲

test下係咪正常人
一番工開靜音模掛機打曲
掛完機沖杯咖啡當補品繼續掛
掛到7,8點; 人地岩岩同條女食完飯準備去HAPPY
IT9就一路搭巴士一路碌電話 一面插著耳筒聽毒ACG歌
一路望著前座一對對情侶
回味下今日打過D靚曲
我覺得計時test係試junior用
a = ['a','b','c'......'x','y','z']
b = ['f','o','1','haha']
搵出a有而b冇既item 已經試到你識唔識用hash set

普通一條link list已經試到你識唔識用class
普通人就直接用左lodash搵difference啦
鬼同你拎個hash set出黎
毒cs個班人思維永遠停留cs一堆low level野
得閒冇事就拎住d指針好似魔法棒咁週街行
通常做完test 而有offer 我都會reject
如果有條友用for loop搵diff
class 聽都未聽過
你請埋我果份
真係見過
咩年代 而家標準答案係用bloom filter
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞