IT討論區(56) I巴條數何時了

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
唉人比人比死人
我幾年前24歲
18k
食住SSRI 打爛曲都26k
食左先有26k
set(A)-set(B)可以嗎?
壓價同test冇直接關係
真心唔怕test,最好有test做
d題目仲可以幫你了解對家底牌
通常有 test 做嘅公司係現場 test 定玩交功課?

好似小弟𠵱啲 Google 狗交功課通常都過到關,但要我現場做就冇咁順
一直唔明現場計時做test 既意義係乜
個人黎講,靚code 要時間磨出黎

利申:地底泥,寫code 寫到屎咁樣
計得時做 test 嗰啲公司都係垃圾

假設係難 / 複雜嘅題目:
能夠喺限時之內答到你,即係本身刷過題囉,再唔係梗係 Google 過

假設係易嘅題目:
你想 test 條友啲咩?[url]Test 佢有冇讀過 CS[/url]?

Yes, resume 可以寫到天花龍鳳,但問簡單野都可以filter咗一班人。通常係phone screen問簡單問題。

有公司覺得CS fundamentals緊要,因為要請good generalist,可以快手pick up任何野。
未必,見過簡單recursion玩死有工作經驗人士。
BTW,問數學同algorithms可能唔係想考你識唔識背書,其實可能係想評估cognitive ability。睇下轉數快唔快。
咁又未必要好細既
都係睇需求

我岩岩轉工都加左40%
雖然係由40萬人公司轉去2萬人公司
但係都唔算細啦
睇黎真係要玩下leetcode先得
廢港 firm 鐘意用𠵱個,可以刷定先
https://www.testdome.com
考試機器就是這樣練成
垃圾頂爛市
30歲都冇26k
3袋狗勁
打坐唔出聲
24歲已經26k
幾時食藥食到48歲
就算請到果班,都怪怪地
一間請著個食SSRI, 一唔開心帶D架叉番工你都驚
唔犯法
大家對interview咁有興致 不如答下
Fibonacci既naive recursion寫法既time/memory complexity係咩
O(n)點寫
O(log n)點寫
O(1)點寫
Complie time fibonacci點寫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞